Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

uddkbl2016 1Запослени из Градске управе и одборници Скупштине града Бања Лука учествују данас, 21. априла, у акцији добровољног даривања крви у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске. Актив добровољних давалаца крви Градске управе Града Бања Лука организовао је ову акцију поводом Дана града – 22. априла.

Ово није први пут да запослени из Градске управе дарују течност која живот значи. Солидарност исказују како на позив хуманитарних организација тако и у акцијама које радници Градске управе организују.

Један од давалаца крви, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Љубинка Драгојевић рекла је да добровољно давање крви представља, прије свега, хуман гест, којим може бити спасен нечији живот. Истог мишљења је и одборник Скупштине Града Брацо Плавшић, који је иначе редовни давалац крви.

Из Актива добровољних давалаца крви Градске управе Града апелују на све наше суграђане да се укључе у овакве или сличне акције, јер је крв увијек потребна.

Извор:Сајт Града Бања Лука

nevesinje 2015 1
Полицијски службеници Актива добровољних давалаца крви Центра јавне безбједности Бања Лука, који дјелују у саставу Удружења добровољних давалаца крви „ Град Бања Лука“, дана 14.11.2015 године даривали су крв за потребе новоизграђеног медицинског центра-болнице ''Михајло Лабало'' у Невесињу, поводом крсне славе МУП-а РС Свети Архангел Михаил.

Опширније...

uddkbl2012-1
БАЊАЛУКА - У Булевару Цара Душана у Бањалуци данас је откривено спомен-обиљежје посвећено бањалучким добровољним даваоцима крви, а поводом 10. годишњице рада градског Удружења добровољних давалаца крви.

Тим поводом уређена је и зелена површина око споменика и названа "Парк добровољних даваоца крви".

BanjalukaDDK 1-1Спомен-обиљежје открили су градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић и бивши градоначелник Драгољуб Давидовић.

Гаврановић је рекао да је Бањалука одувијек била град хуманих и племенитих људи, истичући да Удружење добровољних давалаца крви Града данас обиљежава 10 година постојања, али да добровољни даваоци крви деценијама дјелују и раде као велики хуманисти у организацији Црвеног крста.

Опширније...

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube