Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Бијељина: 2.8, 3.8. и 4.8.2023. године

Када је ријеч о хуманости, Бијељина и овај пут није изостала у борби за битку која је важна. То је она борба за живот и нову прилику у истоме. Снага наше љепоте је у томе колико смо спремни помоћи другоме.

Опширније...

Друштво добровољних давалаца крви "Здравље" Бијељина, ових дана проводе још једну у низу акција добровољног даривања крви.

Предсједник Друштва Владо Симић, рекао је да је ово завршна децембарска акција даривања крви, пета у току ове године. Како је истакао, било је планирано да се обезбједи око 120 доза крви, међутим током ове акције је обезбјеђено преко 130 доза крвних компоненти.

Опширније...

 

Поводом славе Града Бијељина, Светог великомученика Пантелејмона, ДДДК „Здравље“ организовало је традиционалну републичку акцију добровољног даривања крви. Овом приликом организатори су за све добровољне даваоце ове драгоцјене течности која живот значи обезбиједили пригодне поклоне као што су карте за концерт Здравка Чолића, те карте за релаксацију на базенима Бање Дворови...

Будимир Гаврић, члан Управног одбора ДДДК „Здравље“ Бијељина, рекао је да је до сада 89 пута даривао крв, али да, нажалост, неће моћи даривати крв током ове акције.

Опширније...

Јутрос је у просторијама центра за трансфузијску медицину Дома здравља Бијељина организовано добровољно давање крви у склопу прославе Пантелинских свечаности на којој су присуствовали даваоци из разних крајева РС и Србије, а почасни гости акције били су пријатељи удружења „Здравље“ из Црне Горе. О значају даривања крви и самој акцији, чућете више у наставку.

Опширније...

Добровољни даваоци крви из земље и региона и ове године окупиће се у Бијељини на традиционалним сусретима који ће се одржати од трећег до осмог августа, у организацији бијељинског Друштва добровољних давалаца крви ,,Здравље“.

Пантелински сусрети добровољних давалаца крви, 28. по реду, окупиће у Бијељини активне даваоце крви. Позиву се одазвао велики број наших пријатеља, чланова друштава добровољних давалаца крви из Републике Српске и Србије, а због ситуације око корона вируса ове године са нама неће бити пријатељи даваоци крви из Црне Горе. Драге госте дочекаћемо шестог августа, каже предсједник ДДДК ,,Здравље“ Владо Симић прецизирајући да ће наредног дана, седмог августа, распоређени по групама, у времену од осам до 13 часова, одржати акцију добровољног даривања крви у бијељинској Служби за трансфузијску медицину, са којом имају дугогодишњу успјешну сарадњу.

Опширније...

У поводу славе града Светог Пантелејмона ДДДК “Здравље” из Бијељине организовало је традиционалну акцију даривања крви. Они су ову активност почели 3.августа и завршили данас.

Око 120 давалаца крви из Друштва добровољних давалаца /ДДДК/ “Здравље” из Бијељине као и њихових гостију из Српске и Србије даровало је крв за потребе трансфузијске медицине а процјењује се да ће бити узето преко 100 доза крви.

Опширније...

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube