Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

donor10
ДДДК „Стара  Херцеговина“ Вишеград у сарадњи са Службом за трансфузиолошку медицину из  Фоче организовало је локалну акцију добровољног даривања крви. Акција је одржана 10.10.2015. године у просторијама Дома здравља у Вишеграду и на истој је прикупљено 17 доза крви. Поред давалаца који су дали крв, акцији су се одазвали и добровољни даваоци за чијом крвном групом тренутно нема потреба у Служби за трансфузијску медицину, те су они враћени уз договор да ће се одазвати у случају потреба за њиховом крвном групом.  ДДДК „Стара Херцеговина“ обавјештава јавност да је у протеклом периоду велики број давалаца, чланова Друштва, намјенски давало крв за потребе својих суграђана, те из тог разлога нису били у могућности одазвати се акцији.

ПРЕДСЈЕДНИК ДРУШТВА    
Перо Крстић          

donor4
У суботу 10. октобра 2015. године, Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ из Вишеграда, организује традиционалну акцију добровољног даривања крви у просторијама ЦБР-а  Вишеград у периоду од 09 до 12 часова.

Позивамо све грађане добре воље да се одазову предстојећој акцији и на тај начин некоме поклоне највриједнији поклон од свих – живот.

Davaoci-krvi-u-Visegradu-610x371

У Вишеграду је 18. априла организована акција добровољног давалаштва крви током које је прикупљено 50 доза драгоцјене течности.

Акцији, коју је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговна“ из Вишеграда, одазвало се око десет друштава из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник Друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да је презадовољан одзивом давалаца, те подсјетио да се ова акција организује традиционално прве суботе након Васкрса.

Опширније...

donor1Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“  Вишеград, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, организује традиционалну прољећну акцију добровољног даривања крви. Акција ће бити одржана 18. априла 2015. године (субота) у просторијама Дома здравља у Вишеграду у времену од 09,30 до 13,00 часова. Позивамо све људе добре воље који су у могућности да се одазову овој хуманој акцији и дају свој допринос.


Предсједник Друштва
                                                                                                   Перо Крстић с.р  

Davanje-krvi

ВИШЕГРАД – У Вишеграду је организована акција добровољног давања крви током које су прикупљене 22 дозе драгоцјене течности.

Шеф Службе трансфузијске медицине из Фоче Сенка Милић каже да је акција била успјешна.

„Прикупили смо 22 дозе крви, а од тога доминира крвна група `А` што је и најчешћа крвна група која се користи. Осим Вишеграђана, у кцији су учествовали и активи давалаца Бањалуке, Ужица и Никшића“, рекла је Милићева.

Опширније...

slika kapljica krviДруштво добровољних давалаца крви "Стара Херцеговина" из Вишеграда, организује традиционалну акцију прикупљања крви која ће се одржати дана 26.04.2014. године у просторијама Дома здравља у Вишеграду, са почетком у 09 часова и трајаће до 12 часова.

Овом приликом позивамо све људе добре воље да се одазову овој хуманој акцији.


Програм акције:

 

  • 09 - 12 ч           акција добровољног даривања крви у Дому здравља у Вишеграду
  • 12:30 -14 ч       вожња бродом по ријеци Дрини
  • од 15:30 ч        ручак за све учеснике акције

                                                                           Предсједник Друштва     

                                                                             Перо Крстић с.р        

 

Davaoci-krvi-u-Visegradu-2014
ХУМАНИСТИ ПРВОГ РЕДА

ВИШЕГРАД – У Вишеградском Дому здравља 26. априла Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ организовало је традиционалну прољећну акцију даривања крви за потребе регионалне Болнице у Фочи.

По ријечима предсједника Друштва, Пера Крстића, уз 20 даваоца из Вишеграда, у овој акцији учествовало је 20 добровољних давалаца крви из Ужица, осам је дошло из Бања Луке, пет из Модриче и четири из Никшића.

Опширније...

HE-na-Drini-daju-krv 2014 

ВИШЕГРАД – Актив добровољних давалаца крви Зависног предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Вишеград, који дјелује у оквиру Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина, окупља 52 активна даваоца драгоцјене течности и спада у један од најактивнијих на простору Републике Српске.

По ријечима предсједника Актива, Горана Божића, у 2013. години су кроз редовне акције, као и намјенске позиве, за потребе Завода за трансфузијску медицину Српске-трансфузија у Фочанској болници, даривали 112 доза или 43 литра крви, која је била од животног значаја за бројне пацијенте.

Опширније...

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube