Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Хуманитарно друштво Добротвор из Мостара основало је секцију добровољних давалаца крви, те је поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића органозовало своју прву акцију даривања крви у сарадњи са Црквеном општином Мостар 03.01.2024. године, у просторијама Владичанског двора.

Акција је оправдала своје постојање, што доказује и чињеница да је акцију подржало „Друштво добровољних давалаца крви Љубиње“ уз Актив из Берковића.

Снагу и истрајност у овој акцији су показали људи који су дошли да подрже и одбаране боје хуманости.

Укупно се одазвало 44. људи, а њих 35. су дали крв након обављеног љекарског прегледа, од којих 5 први пут дало крв. Оправданост и крајњи циљ ове акције јесте оснивање новог „Друштва добровољних давалаца“ под окриљем православне заједнице у Мостару.

Честитке Добротвору!

Опширније...

Љубиње, 21.9.2023. године

Хуманост никад не престаје бити примарна и она је саставни дио свих нас. То нам показује и прича која долази из Љубиња. Дана 21.9.2023. године у Љубињу је спроведена акција „Друштва добровољних давалаца крви Љубиње“.  Добра организација у оквиру друштва свакако је утицала на ову акцију и на тај начин донијела изванредне резултате.

Опширније...

Активности добровољних давалаца крви са подручја Херцеговине обиљежиле су сам почетак ове 2023.године.
Након што је у Равном одржана прва овогодишња акција добровољног даривања крви, у сарадњи са Трансфузијском службом Бијели бријег, Мостар, прикупљено је 16 доза крви. Добре вијести стижу и из Невесиња, гдје је Актив добровољних давалаца крви Берковићи обезбједио 13 јединица крви.
„Битно је учинити први корак, даље ћемо заједничким снагама, постављати темеље хуманости у читавој Републици Српској!“, поручују Херцеговци.

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.

Од 120 пријављених давалаца успјешно су узете 93 дозе крви. Посебно радује податак да је сваке године све већи број давалаца млађе животне доби као и све већи број жена.

Опширније...

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама. У Љубињу се на тај дан обиљежава Дан општине, али и Дан Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“. Тим поводом је 21.09.2021. године организована традиционална акција даривања крви.
Од укупно 82 даваоца, њих 77 је даровало крв.
„Са посебним задовољством истичемо да се позиву на акцију одазвало 5 давалаца који су први пут даровали крв“ - истакао је Миро Анђелић, предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске.

Опширније...

Актив добровољних давалаца крви Берковићи, који дјелује у оквиру ДДДК Љубиње, иза себе има успјешну акцију прикупљања крви, која је реализована  поводом славе Општине Берковићи, и Дана формирања актива, од којег је прошло пуних 10 година.

Од пријављених 48 давалаца крви, њих 40 је успјешно даровало крв.

Поносни смо што смо угостили и хуманитараце који су и послије навршених 65 година дошли да дарују крв, али и оне којима је ово била прва акција добровољног даривања крви.

Након успјешно реализоване Акције, захваљујући општини Берковићи, обезбјеђен је и пригодан оброк за све учеснике.

Опширније...

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Светог Василија Острошког, прикупљено је 20 доза драгоцјене течности.

Добровољни даваоци крви из Љубиња истакли су одличну сарадњу са Службом за трансфузију и Удружењем доборвољних давалаца крви из Невесиња. Најавили су да ће се за Митровдан прикључити великој акцији хуманости и патриотизма.

ИЗВОР: Радио Невесиње

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube