Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Требиње, 14.6.2024. година

Како брига о свима онима који истински требају нашу помоћ и вјетар у леђа за све будуће кораке не јењава, сигурни смо да и ми као Савез радимо праву ствар. То су доказале акције и свечаности које су одржане поводом 14. јуна „Свјетског дана добровољних давалаца крви“. Овогодишњи слоган манифестације је „20 година прославе давања: Хвала вам, добровољни даваоци крви“. Кампања служи као прилика да се изрази захвалност за дату крв, плазму или тромбоците, свим појединцима који су спасили многе животе. Требиње као принц Херцеговине није изостао у огромној жељи да своје становнике и госте из сусједних Република окупи и организује акцију вриједну помена. Драган Добранић, предсједник Друштва доброволњих давалаца крви града Требиња истиче да се  одазвао велики број добровољних давалаца крви. Друштво  је прикупило 42. дозе течности живота од укупно 46. пријављених хуманитараца.

Опширније...

Хуманост никад није била у паду када је Херцеговина у питању. То показује наша акција и све оно што је чини важном и потребном овоме крају и људима који истински желе помоћи другима. Није само циљ кључни дио ове приче, већ и добре намјере које имају сви наши чланови. Акције овога друштва су усмјерене на што већи број актива унутар наших радних јединица. На тај начин утичемо на бројност акције и већу могућност да се дозе крви повећају и буду на корист ономе коме то заиста треба. Начин организације овога друштва функционише управо на томе да буду што организованији и флексиблнији за грађане.

Опширније...

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube