Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Лакташи,  28.12.2023. година                                   

Хуманост никад неће изгубити на значају док постоје људи који се истински боре да помоћ стигне до свих оних којима је потребна. У Лакташима је одржана велика акција „Друштва добровољних давалаца крви Лакташи“ и на тај начин смо показали да само заједно можемо бити спона и мост у борби за живот.

Опширније...

Лакташи, 22.9.2023. године

У  Лакташима хуманост је показала како може бити важан и значајан испит у животу свих нас. Грађани Лакташа су данас показали колико је снаге, топлине и радости у њиховим срцима и на тај начин помогли велику и снажну акцију „Друштва добровољних давалаца крви Лакташи“.  

Опширније...

Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Друштвo добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике

Српске поводом обиљежавања 14. јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви, организују акцију даривања крви.

Акција ће се одржати у петак 9. јуна 2023. године, у времену од 9 до 14 часова, у просторијама Српске православне цркве епархија бањалучка, парохије у Лакташима.

Позивамо вас да се придружите акцији даривања крви! Спасимо животе заједно. Дођите, будите херој некоме ко је у потреби. Ваша једна кап крви може донијети наду и промјенити живот. Подржите Светски дан добровољних давалаца крви и учините разлику. Ваша хуманост је непроцјењива. Видимо се!

Из Друштва добровољних давалаца крви Лакташи стижу вијести да је последња одржана  акција окончана са задовољавајућим резултатима. У просторијама Парохијског дома, од укупно 108 давалаца, њих  79 је дало крв. Нажалост, 29 давалаца враћено је након обављеног прегледа.

Наредна акција коју организује ово Друштво, биће одржана 9. јуна у Лакташима,  поводом 14. јуна - Свјетског дана добровољних давалаца крви.

Градска управа Лакташи, Агенција Лед билборди Лакташи, парохија Лакташи, Савез ДДДК РС, интернет портал „Глас Лакташа“, РТРС, Нова банка Лакташи су имена која својом хуманошћу доприносе да свака наша акција буде организована што је боље могуће.

Опширније...


Град Лакташи сваке године у априлу обиљежава Дан града. У оквиру активности које се организују тим поводом, и Друштво добровољних давалаца крви Лакташи организује традиционалну акцију добровољног даривања крви.
Акција ће се одржати 28.04.2023. године у периоду између 09 и 14 часова, у просторијама Српске православне цркве епархија бањалучка, парохије у Лакташима, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
У част нашем граду, у част нашим суграђанима, придружите се овогодишњој акцији, дарујте крв! Нека захвалност постане крилатица за свакодневицу, и ултиматум за сваки спашени живот!

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви.

Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске,  шаљу 74 дозе течности која живот значи.

Захваљујемо свима који су били дио организације,  добровољним даваоцима крви – херојима који су дали дио себе за своје суграђане, као и Градској управи Града Лакташи и Српској православној цркви, епархије бањалучке, парохије у Лакташима који су акцију даривања крви учинили још посебнијом.

Поред реализације четири редовне годишње акције, чланови овог друштва редовно се одазивају на апеле за намјенска давања крви за познатог примаоца у Заводу за трансфузијску медицину Рeпублике Српске.

Опширније...

ЛАКТАШИ, 29. децембра – Након данашње акције добровољног прикупљања крви, из Друштва добровољних давалаца крви Лакташи, стижу вијести да је акција успјешно окончана. Од 134 учесника, прикупљено је 113 доза крви, што је за последњу овогодишњу акцију, четврту по реду, за сваку похвалу.
Организатори данашње акције истичу посебну захвалност Градској управи Лакташа, парохијском дому у Лакташима, Министарству здравља РС, те медијској подршци РТРС и порталу “Глас Лакташа”. Свим члановима Савеза и учесницима акција желе срећне предстојеће празнике, те успјешну Нову годину.

Опширније...

Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Друштво добровољних давалаца крви Лакташи у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске организују редовну годишњу акцију даривања крви која ће се одржати у просторијама Српске православне цркве епархија бањалучка, парохије у Лакташима.

Акција ће бити одржана 10.06.2022. године, у периоду између 09 и 14 часова.

Овог прољећа акцију даривања крви у Лакташима организујемо поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, који се у цијелом свијету обиљежава 14. јуна.

Све потребне информације можете добити на број телефона 051 530 683.

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube