Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...
joomla image gallery

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Хуманост је у сваком времену одлика бриге и друштвене одговорности. Ни у данашње вријеме није занемарена, нити у њој оскудијевамо. Та чињеница нам служи на понос.

Актив добровољних давалаца крви Поште Српске, организовао је у мају мјесецу ове године, још једну акцију прикупљања драгоцјене течности и по ко зна који пут показао хуманост и друштвену одговорност.

Поносни на колектив, у Поштама Српске увијек истичу заједништво и подршку свим облицима ангажовања у служби онима који су у потреби.

Опширније...

ХУМАНА АКЦИЈА БИВШИХ САБОРAЦА ПОВОДОМ ДАНА НЕВЕСИЊСКЕ БРИГАДЕ

Поводом дана Невесињске бригаде Општинска организација Невесиње данас је организовала акцију добровољног даривања крви. Овом хуманом чину прикључили су се и припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука. У Служби за трансфузију Болнице Невесиње прикупљено је 12 доза драгоцјене течности.

Опширније...

Добровољни даваоци крви са Косова и Метохије превалили су 1.400 километара да би допутовали у Бањалуку и данас даровали течност која живот значи.

Тако ће браћа из јужне српске покрајине у срцу Републике Српске дати свој допринос обиљежавању Свјетског дана давалаца крви.
“На овај начин, симболично, Срби са Косова ће узвратити за подршку и помоћ коју им браћа из Републике Српске пружају деценијама. Заиста нам је част да учествујемо у овој хуманитарној акцији. А колики значај за нас има овај гест свједочи и податак да су активисти Црвеног крста из Звечана прешли 1.400 километара да би овдје дали крв”, рекао је Милош Марковић, правник из Косовске Митровице који је тренутно на мастер студијима на Правном факултету у Бањалуци.

Опширније...

Данас је Удружење добровољних давалаца крви Бањалука на Тргу Крајине традиционално обиљежило Свјетски дан добровољних давалаца крви.

Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српке је свим добровољним даваоцима крви честитао овај дан.
“Као један од добровољних даваоца крви и ја сам укључен у све те активности, тако да ћу и ја у наредном периоду дати крв. Ово је једна од најхуманијих активности које човјек може да уради, а то је да својом крвљу помогне неком другом”, казао је Шеранић.

Опширније...

У Служби за трансфузију крви у Невесињу данас су крв даровали чланови Рукометног клуба „Херцеговина“. Прикупљено је девет доза драгоцјене течности.
Невесињски рукометаши су након успјешне сезоне одмор од спортских обавеза искористили за организовање ове лијепе хумане акције. Најавили су да ће до краја године приредити још једну акцију даривања течности која живот значи.

Опширније...

У Служби за трансфузију у Невесињу данас је проведена акција добровољног давања крви, а овај пут драгоцјену течност даривали су чланови Удружења добровољних давалаца из Гацка. Ово је њихова пета организована акција ове године у Невесињу током које је прикупљено 20 доза течности која живот значи.

У невесињску трансфузиолошку службу по први пут је стигло пет чланова гатачког актива.

Опширније...

У акцији Актива добровољних давалаца крви средстава информисања данас је прикупљено шест доза крви, рекао је Срни шеф Службе за трансфузијску медицину Болнице Требиње Драган Шаренац.

Акција је реализована у просторијама Службе за трансфузијску медицину Болнице Требиње.

Шаренац је рекао да је крв незамјењив лијек у лијечењу многих обољења и стања за којим се из године у године повећавају потребе, али да Служба за трансфузијску медицину Требиње успјешно и ефикасно одговара изазовима.

Предсједник Актива добровољних давалаца крви средстава информисања у Требињу Божидар Стајчић изјавио је Срни да је данашња акција прва од двије редовне годишње акције, те да се без обзира на обавезе, уобичајено одазове велики број запослених у средствима информисања.

"Дио давалаца нашег актива, који имају ријетке крвне групе, у Службу за трансфузијску медицину одазивају се и по позиву. Актив броји тридесетак чланова и увијек смо, са осталим добровољним даваоцима, били ту да помогнемо у лијечењу наших суграђана. Мислим да је у времену пандемије свака дарована доза крви драгоцјена", рекао је Стајчић и захвалио свим колегама који су се одазвали на акцију и даривали крв.

Данашња акција добровољног даривања крви била је 19. у овој години, а наредна ће бити реализована у Билећи, када ће крв дати Актив добровољних давалаца крви општинског одбора Црвеног крста Билећ

ИЗВОР: Портал Trebinjelive

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube