Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Лакташи, 14.6.2024. године

Велика манифестација и акција „Савеза“ је добила  снажнији значај у трену када смо одлучили да удружимо све напоре људи који су прихватили да некоме пруже шансу за нови живот. Све оно што су појединци урадили је било из чиста срца и безусловно. Другачије и не  може када су овакве активности у питању.

Друштво добровољних давалаца крви града Лакташи су били домаћин свим хуманим људима који су истински хтјели да подрже свечану манифестацију организовану поводом 14. јуна, Свејтског дана давалаца крви и покажу да само заједно можемо баш све. Поред наших суграђана акцији даривања крви придружили су се и чланови Савеза из различитих градова Републике Српске и Републике Србије. Савез је познат по томе што има одличну сарадњу са друштвима из Србије и Црне Горе и на тај начин смо ту у свакоме трену, за све оне којима је помоћ истински потребна.

Опширније...

31.5.2024. година, Модрича

Радост је када наша срца имају толико снаге да се изборе и за све људе који су око нас

Бригу и емпатију према другоме је важно да носимо у себи. То показују и наше акције које ће бити само прекретница у свим нашим даљим активностима које слиједе у наредном периоду и постају традиција. „ДДДК РУМ и Савез ДДДК РС“ организује акцију добровољног давања крви поводом „Свјетског дана добровољних давалаца крви“. Поред тога обиљежавамо и 70. година рада „Рафинерије уља Модрича“ и 50. година рада „ДДДК РУМ“ што је довољан повод да се многи наши чланови окупе и учине најхуманије дјело живота. Планирано је да се акција одржи 31.5.2024. године у просторијама „Рафинерије уља Модрича“ од 8.00. часова до 14.00. часова.

Програм наше акције је сљедећи:

8.00. часова до 12.00. часова планиран је дочек гостију.

8.00. до 14.00. траје акција давања крви.

15.00. до 19.00. часова ручак и дружење наших чланова и свих добрих људи који су пристали да буду дио акције.

19.00. до 20.00. планиран је испраћај гостију.

Људи који никад нису одустали од хуманости када су у питању дјела су дио свечаног дефилеа поводом рођендана Републике Српске. Они који су ту несебично за све своје грађане, безусловно и срцем чистим, данас ће прошетати у колони за мир, снагу и дугогодишње постојање Републике Српске. Понос је и част бити дио овако снажног Савеза који никад неће посустати у својој мисији. Увијек ту срцем свим за свакога грађанина наше Републике Српске! У миру још дуго постојала и једнако вољена била.

Опширније...

Несебичност је овога пута прошла на испиту и показала колико је важно да будемо хумани и неустрашиви  у потреби да помогнемо другима.

Свјетски дан добровољних давалаца крви обиљежава се сваке године, како би се показао значај добровољног даривања крви. На тај начин истински захвалило свим храбрим људима који својом несебичном гестом раде најисправнију ствар на свијету. Овај посебан дан, који се обиљежава широм свијета, има за циљ указивање значаја о потреби за сигурном залихом крви, те буђење свијести што већег броја људи да постану редовни даваоци.  „Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске“  сада већ традиционално, обиљежио 14. јуни вишедневним активностима широм Српске.

Опширније...

 У Републици Српској повећан је број добровољних давалаца крви за два одсто и то су најчешће особе у добу између 30 и 40 година, изјавила је Срни шеф службе за прикупљање крви у републичком Заводу за трансфузијску медицину Веселка Ћејић.
Ћејићева је навела да је, када је ријеч о подацима за цијелу прошлу годину, број добровољних давалаца износио 68 одсто, а намјенских 32 одсто.

Она је истакла да је током прошле године у Српској прикупљено 39.507 доза, као и да су у претходном периоду организоване бројне акције у служби и на терену.

Опширније...

Свjетски дан добровољних давалаца крви, који се обиљежава 14. јуна сваке године, представља значајан датум у календару хуманитарних акција. Ова глобална иницијатива има за циљ да подигне свијест о важности добровољног давалаштва крви и да се захвали свим добровољним даваоцима који несебично помажу у спасавању живота.

Добровољни даваоци крви су незаменљиви јунаци који својим гестом несебичности пружају наду и спасавају животе. Kрв је драгоцени ресурс који се не може произвести вјештачки, и једино добровољни даваоци могу обезбједити потребне залихе за хитне интервенције, хируршке операције, лијечење тешких болести и многе друге медицинске процедуре. Сваке године, милиони људи широм свијета зависе од добрих људи који су спремни да подијеле дио себе како би помогли другима.

Опширније...

У склопу реализације пројекта „Савез друштава добровољних давалаца крви РС – КАПИ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ ЗА ЦИЈЕЛУ СРПСКУ“, Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Друштво добровољних давалца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину РС организују завршну годишњу акцију даривања крви.
Акција се реализује у просторијама Српске православне цркве епархијe бањалучкe, парохије у Лакташима, 29-ог децембра 2022 године, између 9 и 14 часова.

Даривање крви теби одузима неколико минута, а некоме даје цијели живот!

Опширније...

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube