Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

nevesinje 2015 1
Полицијски службеници Актива добровољних давалаца крви Центра јавне безбједности Бања Лука, који дјелују у саставу Удружења добровољних давалаца крви „ Град Бања Лука“, дана 14.11.2015 године даривали су крв за потребе новоизграђеног медицинског центра-болнице ''Михајло Лабало'' у Невесињу, поводом крсне славе МУП-а РС Свети Архангел Михаил.


Наведеног дана поред активиста Актива добровољних давалаца крви, крвну плазму су дали и полицијски службеници Полицијске станице Невесиње, који су уједно били и домаћини бањалучанима.

Претходних година овај Актив је имао сличне активности када је организовао одлазак на простор Косова и Метохије, гдје је прикупљена помоћ уручена Српској православној цркви у општини Косовска Митровица, а у Дому здравља даривана крвна плазма. Након елементарних непогода-поплава које су се десиле 2014. године овај Актив је даривао крвну плазму за потребе Дома здравља Бијељина, дајући на тај начин свој допринос угроженом становништву овог дијела Републике Српске.
nevesinje 2015 3

Све активности су биле организоване и подржане од стране МУП-а РС и Удружења добровољних давалаца крви „Град Бања Лука“, који су препознали и подржали хуманост ове групе полицијских службеника.

У Активу наговјештавају да ће поред редовних давања крви на трансфузији крви у Дому здравља Бања Лука са којима имају веома добру сарадњу, по указаној потреби наставити са организованим давањем крви за потребе медицинских установа на подручју РС-а и региона који имају недостатак крвне плазме. Такав позив ће користити и за прикупљање неопходне помоћи који ће бити додијељена најугроженијем становништву.

АКТИВ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ ЦЈБ БАЊА ЛУКА
Љубиша Батар                           

Активности Савеза у 2021. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube