logo-SavezaСавез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске је невладина, самостална, непрофитна, хуманитарна, добровољна, мултиетничка и ванстраначка организација Друштава добровољних давалаца крви која дјелује аутономно и слободно у складу са Законом о удружењима и фондацијама РС.

Савез ДДДК РС је основан 22.10.2005. године са сједиштем у Требињу. Савез чини девет Удружења из сљедећих општина: Требиње, Лакташи, Бањалука, Вишеград, Модрича, Брод, Лопаре, Бијељина и Љубиње.

Разлог оснивања Савеза је потреба добровољних давалаца крви у Републици Српској да дјелују организовано и самостално на афирмацији добровољног давалаштва крви.

Савез je постигао препознатљивост како код тијела која се баве добровољним давалаштвом крви, тако  и, што је још важније, код наших грађана, због којих је Савез и основан. Повјерење које грађани имају у Савез даје нови подстрек свима нама да  наставимо са афирмацијом добровољног давалаштва крви, а резултати не могу изостати.

Не смијемо заборавити да су добровољни даваоци крви драгоцјена категорија нашег друштва, која не тражи пуно, али зато пуно даје.

Радећи одговорно и с љубављу, искључивши лични интерес, све на волонтерској основи долази се и до резултата, а резултат је видљив у сваком спашеном животу.