Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Годишња акција поводом 14. јуна

Лакташи 14.6.2024. године

Свјетски дан добровљног даривања крви се обиљежава 14. јуна. У то име и у име мисије која вриједи и чији су бенефити важни за једну заједницу. „Савез ДДК Републике Српске“ планира да организује акцију добровољног даривања крви у Лакташима који су град домаћин акције. Уз огромне напоре и велики ентузијазам и даље смо ту у борби за сваку капљицу живота. Помоћи другоме и бити подршка у свим преломним и тешким тренуцима у животу свакога појединца коме је истински потребна оваква врста помоћи.

Акција ће се одржати у петак од 9.00. до 14.00. часова у просторијама Парохијског дома у Лакташима у сарадњи “Савеза“, „ДДДК Лакташи“ и Завода за трансфузијску медицину Републике Српске“. Поред ове хумане мисије уз низ додатних садржаја и квалитетног програма учесници акције као и сви чланови ће обиљежити годишњу конференцију нашег Савеза.

Част нам је што ћемо још једном исписати најљепше странице у књизи хуманости и на тај начин дати до знања свакоме поједницу колико је важан. Граду Лакташи и управи смо захвални што су увијек уз нас и што подржавају наше идеје.

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube