Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

31.5.2024. година, Модрича

Радост је када наша срца имају толико снаге да се изборе и за све људе који су око нас

Бригу и емпатију према другоме је важно да носимо у себи. То показују и наше акције које ће бити само прекретница у свим нашим даљим активностима које слиједе у наредном периоду и постају традиција. „ДДДК РУМ и Савез ДДДК РС“ организује акцију добровољног давања крви поводом „Свјетског дана добровољних давалаца крви“. Поред тога обиљежавамо и 70. година рада „Рафинерије уља Модрича“ и 50. година рада „ДДДК РУМ“ што је довољан повод да се многи наши чланови окупе и учине најхуманије дјело живота. Планирано је да се акција одржи 31.5.2024. године у просторијама „Рафинерије уља Модрича“ од 8.00. часова до 14.00. часова.

Програм наше акције је сљедећи:

8.00. часова до 12.00. часова планиран је дочек гостију.

8.00. до 14.00. траје акција давања крви.

15.00. до 19.00. часова ручак и дружење наших чланова и свих добрих људи који су пристали да буду дио акције.

19.00. до 20.00. планиран је испраћај гостију.

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube