Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

“Друштво добровољних давалаца крви Здравље“ из Бијељине је 24.3.2024. године организовало акцију добровољног даривања крви на позив „Трансфузије ВМА Београд“ за потребе лијечења грађана Републике Српске. У склопу ове акције учестовало је 54. људи који су уз огроман ентузијазам дошли да подрже акцију. Крв је даровало 45. појединаца и на тај начин су ову мисију учинили плодоносном.

„ДДДК“ у априлу је организвало акцију која је трајала три дана. Од 17.4. –19.4.2024. године суграђани су имали прилику да буду дио овако важног догађаја. Поред домаћих акција и свакодневних напора и борби да будемо увијек ту за све наше суграђане, чланови друштва су учествовали у склопу других акција. То су биле акције у: Лозници, Јагодини, Коцељеву и Београду. Планирано је да у 2024. години прикупимо више од 1000. доза крви. Надамо се да ће нам околности и средства дозволити да ову замисао и идеју реализујемо успјешно! Срећни смо док постоји добра воља у људима и снага због које се трудимо да истрајемо.

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube