Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Лакташи, 26.4.2024. године
Доброта и несебичност никад неће изостати и увијек ће бити у заједништву. Оно што даје потврдне одговоре када је ријеч о овој констатацији, јесте чињеница да смо данас као друштво положили испит и показали да само онда када пружамо можемо очекивати да никада нећемо остати усамљени у невољи. „ДДДК Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трасфузијску медицину су успјешно завршили акцију прикупљања капљица које живот значе. Захваљујући овоме хуманом гесту, неко ће добити шансу за нову прилику живота. Акцији је присустововало укпуно 147. људи а њих 115. је након обављеног љекарског прегледа  успјешно дало крв. Охрабрује чињеница да је у овој акцији учествовало много младих људи који су доказали да имају развијену свијест о важности ове акције.

„Градској управи“, „Савезу“, „Парохијском дому у Лакташима“, „Агенцији Лед билборди“, „РТРС“, „Вечерњим новостима“, „Гласу Лакташа“ и „Инфо Лакташи“ се захваљујемо што су увијек ту да подрже оно што истински вриједи.

 

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube