Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Лакташи,  28.12.2023. година                                   

Хуманост никад неће изгубити на значају док постоје људи који се истински боре да помоћ стигне до свих оних којима је потребна. У Лакташима је одржана велика акција „Друштва добровољних давалаца крви Лакташи“ и на тај начин смо показали да само заједно можемо бити спона и мост у борби за живот.

Несебично, храбро и уз много напора Савез и Друштво добрвољних давалаца крви се боре да буду ту у свакоме трену,  како би увијек посједовали  спремне дозе, за све оне којима је то у томе тренутку потребно. Велика зимска акција је одржана у просторијама Парохијског дома у Лакташима и на тај начин смо показали да поред друштва, постоје и многи други који истински прихватају ову акцију и чине све да она има изванредне резултате. У сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске након љекарског прегледа од 147. крв је дало укупно 113. наших суграђана. Што је сјајан напредак и веома важна бројка у борби за очување хуманости. Након акције која је трајала од 9.00. до 14.00. часова, одржана је и радна скупштина Друштва гдје је изабрано ново руководство.

Хвала свима који су на било који начин  дио нас и помажу да будемо ту за све оне којима смо потребни. Хвала свим учесницима, члановима Друштва, Градској управи Града Лакташи, Агенцији „Лед билборди“ Лакташи, Парохијском дому на челу са протонамјесником Драганом Топићем. Огромну захвалност дугујемо и медијима који су увијек ту да несебично подрже овакве акције. Хвала РТРС, порталу „Глас Лакташа“, порталу „Микро мрежа“, „Вечерњим новостима“ и свима онима који ће увијек статати уз боје хуманости. Цијенимо и поштујемо ваше напоре у борби за очување хуманости.

prilog rtrs sdddkrs laktasi decembar 2023
Прилог РТРС, почетак  на 1ч 57 мин.  линк

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube