Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је пријем за добровољне даваоце крви из Удружења „Стара Херцеговина“ и друштава из Србије, Црне Горе и Републике Српске, који учествују на данашњој акцији добровољног давања крви.

Ђуревић је рекао да је ове године у акцији учествује 15 удружења, што говори о бројности и хуманости људи који долазе на ове акције.

„Ове године је обиљежавање и појединих јубилеја, Удружење `Стара Херцеговина` обиљежава 18 година постојања. Поједини чланови дају крв по 80. и 90. пут што је велики јубилеј“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да га радује што су представници удружења изразили захвалност што долазе у Вишеград.

„Наше вишеградско удружење је организовано, остварују запажене резултате у броју прикупљених доза крви. Општина Вишеград помаже ово удружење и морамо имати висок степен одговорности према њима“, напоменуо је Ђуревић.

Предсједник Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да начелник општине традиционално организује пријем за сва друштва.

„Велика ми је част да се славске свечаности завршавају акцијом давања крви, што говори да је Вишеград хумани град“, истакао је Крстић.

Добровољни давалац крви Миленко Ераковић из Никшића рекао је да му је част и задовољство што је поново у Вишеграду.

„Драго нам је што је начелник препознао важност акције и што организује пријем. Много нам значи као поштовање према даваоцима, хуманим људима који без инетреса спашавају туђе животе“, истакао је Ераковић.

Акција добровољних давалаца крви организована је у оквиру славских свечаности општине Вишеград – Мале Госпојине.

Извор:СРНА

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube