Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Лакташи, 22.9.2023. године

У  Лакташима хуманост је показала како може бити важан и значајан испит у животу свих нас. Грађани Лакташа су данас показали колико је снаге, топлине и радости у њиховим срцима и на тај начин помогли велику и снажну акцију „Друштва добровољних давалаца крви Лакташи“.  

Наиме, 22. септембра у Лакташима је успјешно спроведена акција која је од примарног значаја за нашу заједницу. Можда је баш данас неко уз нашу помоћ добио прилику да коракне и добије најважнију битку. То је свакако битка за живот достојан човјека! Акција је спроведена у организацији: „Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске“ и „Друштва добровољних давалаца крви Лакташи“, „Завода за трансфузијску медицину Републике Српске“, Градске управе Града Лакташи, Парохијског дома на челу са протонамјесником Драганом Топићем који су се потрудили да овај догађај буде доступан свим грађанима и домаћински дочекан. Акцију је помогла „Агенција лед билборди Лакташи“ који су уз помоћ модерних технологија утицали на одазив наших грађана на ову акцију. А такође промоцију и подршку наших хуманих активности редовно подржавају медијске странице Лакташи инфо и Глас Лакташа. Оно што је важно напоменути да овакве акције добијају све више интересовања код наших грађана и људи несебично пружају оно најважније. Након обављеног љекарског прегледа од укупно 133.  давалаца крви, њих 106.  је дало крв, што је велики успјех и ову акцију  чини  успјешном. Поред четири редовне акције које спроводимо у току године, наше друштво се редовно одазове на сваки позив „Завода за трансфузијску медицину Републике Српске“ за познатог примаоца.  Друштво несебично, без изузетка и пуног срца помаже свакоме коме је то истински потребно и ко нам се обрати за помоћ. То је оно што ово друштво чини значајним представником сваке друштвене заједнице и истинског хуманисту у борби живота.

Наши суграђани су овај пут прошли испит хуманости и показали да својом снагом и осјећајношћу могу осјетити туђу патњу али и учествовати у колективној помоћи око исте. Само онолико колико смо спремни помоћи другоме, можемо очекивати да нећемо бити усамљени у свим недаћама живота. „Друштво добровољних давалаца крви Лакташи“  ће се и даље трудити да буде што снажнија, боља и важнија спона у борби за најдрагоцијенију капљицу живота. Онај ко чини добро не би требао ништа друго да ради у животу осим да буде добар. Доброта је награда, која нас  очекује тек онда када  пружимо исту!

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube