Данашња акција добровољног даривања крви у Лакташима, резултирала је са 93 даваоца. Након обављеног љекарког прегледа крв је дало 72 даваоца.

Чини се да је број даваоца мањи него иначе, међутим недавно је 18 наших давалаца у бањалучкој трансфузији даровало крв за познатог примаоца, што је аутоматски умањило данашње бројке.

Такође група од 10 давалаца спрема се наредне седмице да иду у Завод за трансфузију крви Бањалука да дарују крв пошто су били спријечени данас да присуствују акцији даривања крви. С обзиром на то, Лакташи ипак нису “подбацили”. Капи које живот значе пронађу свој пут, до оних који их требају.

Занимљиво је за истаћи да је на данашњој акцији учествовао Мирослав Панић из Теслића којем је ово био 101. пут да дарује крв.

Организатор, Друштво добровољних давалаца крви Лакташи се захваљује лакташкој епархији и Општини Лакташи на подршци у реализацији програмских активности.

“Такође захваљујемо се свим данашњим учесницима акције даривања крви. Свим грађанима Општине Лакташи честитамо предстојеће Васкршње празнике као и Дан општине”, рекла је за Глас Лакташа Божица Малинић, предсједник Друштва.

dddk laktasi akcija april 2022 1

dddk laktasi akcija april 2022 2

dddk laktasi akcija april 2022 4

Извор: Глас Лакташа