Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Успјешна акција Друштва добровољних даваоца крви Лакташи

У Лакташима је данас организована акција добровољног давања крви у којој је прикупљено 85 доза драгоцјене течности. Акцију је организовало Друштво добровољних даваоца крви Лакташи. Била је то последња акција за ову годину, која је захваљујући броју даваоца који су се одазвали позиву, протекла врло успјешно.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

Представници Савеза друштава добровољних давалаца крви РС учествовали у прослави Дана Републике

Деветог јануара, широм Републике Српске обиљежен је Дан Републике. Тридесет година постојања Републике Српске обиљежено је бројним манифестацијама. Централна прослава била је у Бањој Луци, гдје је одржан свечани дефиле.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У Лакташима је данас организована акција добровољног давања крви у којој је прикупљено 85 доза драгоцјене течности.

Акцију је организовало Друштво добровољних даваоца крви Лакташи. Била је то последња акција за ову годину, која је захваљујући броју даваоца који су се одазвали позиву, протекла врло успјешно.

Овој акцији одазвало се 130 даваоца, од којих је 24 враћено на љекарском прегледу, а њих 19 због ниског хемоглобина није могло дати крв. Двије особе нажалост нису успјеле да се правовремено одазову акцији.

Акција је одржана у сарадњи са Савезом добровољних даваоца крви Републике Српске, Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске и Српском православном црквом епархија бањалучка, парохија у Лакташима.

Предсједник Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, Божица Малинић, рекла је да су задовољни резултатима акције, те да са радошћу очекују да се повећа број нових чланова, поготово младих људи.
Предсједник Савеза добровољних даваоца крви Републике Српске Миро Анђелић рекао је да је упркос епидемији вируса корона, акција у Лакташима успјела, и да је свака прикупљена доза крви дргоцјена.

Лакташани су показали да је заиста “лако бити човјек”, кад изнад свега поставимо људскост и хуманост.

prilog RTRS, početak priloga u 30. minuti snimka
 Снимак видео прилога РТРС, почетак у 30. минути.

davaoci laktasi 2022 2

davaoci laktasi 2022 3

davaoci laktasi 2022 4

davaoci laktasi 2022 5

 

Активности Савеза у 2021. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube