Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Поводом обиљежавања Свјетског дана добровољних давалаца крви предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић је угостио делегације добровољних давалаца крви Републике Српске и Бањалуке.

Како је рекао, за њега је ово била изузетна част, те додао да је њихов хумани допринос друштву немјерљив.

"Била ми је изузетна част угостити делегације добровољних давалаца крви Републике Српске и Бање Луке. Њихов хумани допринос друштву је немјерљив јер ови људи својим несебичним давањем стварају јаку мрежу хуманости стога свакако заслужују већу пажњу Града", поручио је Илић.

У данашњем разговору усагласили смо се о заједничкој иницијативи према градској администрацији да се ово Удружење третира као удружење хуманитарног карактера, те да се у наредном периоду обезбиједе већа финансијска средства за исто. Поред финансијских средстава овом Удружењу, потребно је под посебним условима, додјелити просторије за рад које су у власништву Града, казао је предсједник Скупштине града Бањалука.

Поред представника добровољних давалаца крви Републике Српске и Бање Луке, пријему су присуствовали и представници Црвеног крста Звечан са Косова и Метохије.

ИЗВОР: АТВ

 

Активности Савеза у 2021. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube