Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Поводом обиљежавања 14. јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви, Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Удружење добровољних давалаца крви „Града Бањалуке“ организују вишедневну акцију добровољног даривања крви.
Акција се одржава у просторијама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, од 01.06. до 11.06. у периоду од 7 до 14 часова. При посјети Заводу, потребно је понијети личну карту, пасош или возачку дозволу, уз поштовање епидемиолошких мјера.
Вишедневна акција добровољног даривања крви биће окончана дружењем на Тргу Крајине Бањалука 11.06.2021. године између 10 и 13 часова.
У част Свјетског дана давалаца крви - 14. јуна, позивамо све грађане да нам се придруже у петак на Тргу Крајине, гдје ћемо се дружити и са многим јавним личностима, које промовишу здрав живот, и који су амбасадори хуманости прије свега.
Хуманост подразумијева бригу према људима који нису у могућности да задовоље своје основне људске потребе, а кад је у питању људски живот, не постоји већа мјера за “чосјтво” од оне која се крвљу мјери. Дарујте крв, спасите живот! Није битно коме, битно је да успијемо!

Активности Савеза у 2021. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube