Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.

Успјели смо! Успјели смо очувати оно људско у нама, показати да и у најтежим временима можемо бити ту једни за друге. Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске са поносом биљежи бројке које свједоче да ово што радимо има своју сврху, да људски живот нема цијену упркос свим недаћама које га снађу. Све прикупљене дозе крви, током читаве године, из свих крајева Српске доказ су да сва наша Друштва добровољних давалаца крви оправдавају своје постојање.

Љубиње, Лакташи, Вишеград, Бијељина, Бањалука, Модрича, Требиње, Лопаре, Брод и Невесиње су градови у којима хуманост не чека невољу. У овим градовима живе људи који знају колико је течност која живот значи непроцјењива. У овим градовима живе људи који се увијек одазову нашим акцијама добровољног даривања крви.

Хвала !

Хвала свима онима који су били с нама у прошлој години, хвала новим члановима, хвала свим људима доброг срца у име Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, и у моје лично име.

Честитам вам предстојеће празнике, са жељом да их проведете у миру, срећи и благостању. Свима нама желим срећну и здраву Нову годину, у којој ће се низати успјех за успјехом, са што мање бола, и што више љубави!

Предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Миро Анђелић