Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.

laktasi_dec_2020_1.jpg laktasi_dec_2020_2.jpg laktasi_dec_2020_3.jpg

laktasi_dec_2020_4.jpg laktasi_dec_2020_5.jpg laktasi_dec_2020_6.jpg

laktasi_dec_2020_7.jpg laktasi_dec_2020_8.jpg

На акцију даривања крви укупно се одазвало 156 давалаца. Након обављеног љекарског прегледа крв је дало 116 давалаца. Поред оволиког броја учесника у протеклој акцији, и током октобра и новембра 70 чланова Друштва дало је намјенске дозе крви за познатог примаоца у Заводу за трансфузијску медицину РС. Ово су бројке које показују да наши суграђани имају високу свијест о хуманости и значају даривања крви, и да међу нама још увијек има оних који разумију колико вриједи једна кап крви и један људски живот.
Истичемо да велику захвалност дугујемо Српској православној црквеној епархији бањалучкој, парохији у Лакташима, те протонамјеснику Драгану Топићу и јереју Дарки Савићу на великој подршци у реализацији програмских активности нашег Удружења.
Захваљујемо се свим даваоцима крви који су се током читаве године одазивали на наше позиве у спасавању људских живота, захваљујемо се и Општини Лакташи на указаном повјерењу, као и медијима који су нам увијек били велика подршка током свих акција.
Свим грађанима желимо срећне и угодне предстојеће празнике, и да нам следећа година буде у знаку здравља и напретка за све нас.