Добровољни даваоци крви из земље и региона и ове године окупиће се у Бијељини на традиционалним сусретима који ће се одржати од трећег до осмог августа, у организацији бијељинског Друштва добровољних давалаца крви ,,Здравље“.

Пантелински сусрети добровољних давалаца крви, 28. по реду, окупиће у Бијељини активне даваоце крви. Позиву се одазвао велики број наших пријатеља, чланова друштава добровољних давалаца крви из Републике Српске и Србије, а због ситуације око корона вируса ове године са нама неће бити пријатељи даваоци крви из Црне Горе. Драге госте дочекаћемо шестог августа, каже предсједник ДДДК ,,Здравље“ Владо Симић прецизирајући да ће наредног дана, седмог августа, распоређени по групама, у времену од осам до 13 часова, одржати акцију добровољног даривања крви у бијељинској Служби за трансфузијску медицину, са којом имају дугогодишњу успјешну сарадњу.

Симић истиче задовољство да су ове традиционалне сусрете поводом славе гарада, Светог Пантелејмона, успјели да организују и у вријеме епидемије корона вируса, а током сусрета испоштоваће све препоручене мјере заштите у борби против ширења корона вируса.

Болесници чије изљечење, а понекад и сам живот зависи од трансфузијског лијечења, на жалост не могу чекати да епидемија прође и да се отворе границе и зато смо презадовољни бројем давалаца који ће доћи и показати да је хуманост на првом мјесту, а надамо се да ће велики број давалаца бити у могућности да дарује крв, што је потврда да је њихово здравствено стање добро. Испоштоваћемо све препоручене мјере заштите, истиче Владо Симић.

Домаћини ће, након спровођења акције даривања крви, за коју очекују да ће бити успјешна, драге госте водити у обилазак града, а посјетиће Бању Дворове, Етно село ,,Станишићи“, ,,Семберски салаш“ и манастир Светог Василија Острошког. Гости и домаћини ће након ручка у сали цркве у Дворовима наставили дружење уз музику у мотелу ,,Нено“.

/*Семберија инфо*/