sddskrs2016Поштовани даваоци крви и сви посјетиоци нашег сајта,

Жеља ми је, да вам на истеку календарске 2015. године, захвалим на несебичном доприносу који сте у току године дали за идеју добровољног давалаштва крви. Ова година је била увелико прекретница за добровољне даваоце крви. Савез је током ове године добио сатисфакцију и веома важно друштвено признање путем Закона о трансфујској дјелатности, гдје је препознат као један од партнера органа власти и здравствених установа у процесу развијања трансфузијске дјелатности. Такође, предложеним Законом о раду предвиђа се да добровољни даваоци крви могу користити плаћено одсуство у случају даривања крви. То су веома важни кораци који доприносе правима добровољних давалаца крви, а истовремено представљају сигурност да ће се активности у добровољном давалаштву крви интензивирати. Стога, захваљујемо свим чланицама Савеза и сваком добровољном даваоцу крви на подршци коју сте нам свих ових година давали.
Активности на промоцији добровољног давалаштва крви и на јачању Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске ће се наставити истим темпом и можете бити сигурни да ће резултати бити видљиви, као што су видљиви и ове године.
На крају, уз искрену жељу да ДОБРОВОЉНИ ДАВАЛАЦ КРВИ буде истински херој нашег друштва, желимо пуно здравља, среће и пословног успјеха свим добровољним даваоцима крви и свим људима добре воље у наредној 2016. години. СРЕЋНА НОВА ГОДИНА И ПРЕДСТОЈЕЋИ БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ!


ПРЕДСЈЕДНИК САВЕЗА
Миро Анђелић