Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Поштовани даваоци крви,
Желим да поводом овог важног дана изразим своје велико задовољство вама, чланицама Савеза које сте и у вријеме пандемије изазване корона вирусом дале своје велики допринос. Ниједан људски живот није угашен због недостатка овог лијека. Ви представљате нашу снагу и Савез је јако поносан на вас.

Ви, наши хумани хероји, добровољни даваоци и овај пут сте дали потврду да са правом носите тај назив.

Држећи се упута надлежних органа и сарадњи са Заводом и Службама за трансфузијску медицину одлазили сте и даровали лијек који нема замјену, широм Републике Српске.

Велику захвалност првенствено дугујемо вама, даваоцима крви и организацијама које се баве овом хуманом активношћу, на јако квалитетан и одговоран начин.

Велику захвалност дугујемо и нашим пријатељима-сарадницима у Републици Србији који су обезбједили крв за наше пацијенте који се лијече по здравственим установама широм Србије. Мрежа наших сарадника је веома разграната, од Пирота до Новог Сада.

Посебну захвалност упућујемо за ВМА Београд, гдје нам је за једног пацијента требало преко 150 јединица крви.

Савез ове године прославља јубилеј, петнаест година постојања и успјешног рада.

Због већ познатих разлога нисмо у прилици реализовати планиране активности поводом јубилеја, на Дан добровољних давалаца крви.

Када се створе услови и ова активност ће се спровести у дјело.

Останимо ослоњени једни на друге и у свакој стопи пута који корачамо не заборавимо да смо људи, те да наш живот вриједи и траје онолико колико смо доброг подарлили другима.

У име Савеза и своје лично име, свим добровољним даваоцима крви и људима добре воље, упућујем искрене честитке поводом 14. јуна, Свјетског дана добровољних давалаца крви.

Предсједник СДДДКРС
Миро Анђелић      

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube