У бијељинској Служби за трансфузију данас су се окупили чланови Савеза друштава добровољних давалаца крви РС.

Од Вишеграда, Требиња, Бања Луке, Модриче, Бијељине и осталих општина и градова, пристизали су људи на добровољну акцију. Што је набоља потврда да смо као друштво солидарни.

Након априлске велике акције добровољног даривања крви, бијељинско ДДДК узело је учешће и у великој акцији која се сваке године организује у оквиру пантелинских дана. А како тврде значај њиховог рада огледа се у потреби да размишљају и о потенцијалним угроженим лицима чији ће живот зависити о прикупљеним дозама крви.

Акција добровољних давалаца крви, према ријечима доктора специјалиста трансфузиологије, увјек је значајна, нарочито у љетним мјесецима када се највише троши драгоцијена течност.

Тридесетогодишњи Александар Вуковић из Вишеграда, педесетодвогодишњи Станомир Лазић из Бијељине и педесетдеветогодишњи Властимир Глишић из Вишеграда, сви су чланови Савеза ДДДК, а према њиховом ријечима, можда је најтеже се одлучити први пут добровољно дати крв, међутим, сваки наредни је за њих хумани гест који их испуњава и чини задовољним јер су свјесни да су натај начин неком спасили живот.

У току данашње акције прикупљено је око 150 доза крви.