МОДРИЧА – У акцији добровољног давања крви у насељу Милошевац, код Модриче, данас је прикупљено 48 доза крви.
Трансфузиолог у Служби за трансфузију Опште болнице “Свети апостол Лука” Добој Јелена Мастиловић рекла је да заједничкој акцији Мјесне заједнице Милошевац и Друштва добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича одазвао 51 давалац од којих три нису испунила услове за безбједно давање крви.


– Задовољни смо организацијом акције и дозама крви прикупљеним за потребе Опште болнице у Добоју – изјавила је Срни Мастиловићева.
Она је нагласила да су међу давоцима двије особе која су први пут дали крв, као и два даваоца којима је данашње давање четрдесето.
Мастиловићева је истакла да су залихе крви у Служби за трансфузију у болници Добој добре.
– Сарадња са активима добровољних давалаца крви, организацијама Црвеног крста и другим владиним и невладиним оргнизацијама у општинама регије Добој је добра и до сада нисмо имали тешкоћа у обезјеђивању довољних количина крви за несметан рад – нагласила је Мастиловићева.
Предсједник Мјесне заједнице Милошевац Рајко Брадашевић рекао је да је интересовање за акцију велико и да ће акција постати традиционална.
Предсједник Друштва добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича Славко Јефтић истакао је да је са данашњом, трећеом зајендичком акцијом, одржаном у Милошевцу прикупљено више од 150 доза крви.
– Годишње чланови овог друштва учествују на четири акције дајући више од 250 доза крви – рекао је Јефтић.

Извор: СРНА