Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У сриједу, 21. септембра 2016. године,  Друштво добровољних давалаца крви „Љубиње“ радно и свечано обиљежило је  10 година свога постојања. У склопу овог свечаног јубилеја организована је традиционалана акција даривања крви. Као и увијек мотивисани хуманошћу и жељом да учине добро дјело, да се помогне болеснику, чланови Друштва из Љубиња и Актива Берковићи, угостили су драге пријатеље и сараднике из Требиња, Гацка, Сарајева, Модриче, Бијељине, Вишегрда и Никшића. На акцији је учествовало 111 добровољаца , а њих 94 успјешно је даровало крв.

Опширније...

Друштво добровољних давалаца крви „Љубиње“ позива све активне добровољне даваоце крви и све који то желе постати,  на традиционалну акцију даривања крви која се организује поводом Мале Гоcпојине  Дана Друштва и славе Општине Љубиње.
Акција ће се одржати у сриједу, 21. септембра, од 8 до 12 часова у просторијама Дома здравља.

Надамо се добром одзиву и на ову акцију ...!

dddk-ljubinje-logoДруштво добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња организује редовну акцију добровољног даривања крви.

Акција се организује у сарадњи са Службом за трансфузијску медицину из Требиња и биће одржана 21. септембра 2015. године (понедјељак) у просторијама Дома здравља Љубиње у времену од 08 до 12 часова.

Позивамо све хуманисте и људе добре воље који су у могућности, да се одазову нашој акцији.


 


 

dddk-ljubinje-logoУ четвртак, 23.04.2015. године у Служби за трансфузију крви Требиње одржана је акција добровољног даривања крви   коју је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња.
Акција под називом „Дарована крв значи живот“ организована је у сарадњи са трансфузилолошком службом из Требиња.
Акцији се одазвало 16 давалаца, а њих 15 је даровало крв након обављеног љекарског прегледа.
Добровољни даваоци Срђан Пецељ и Велибор Суловер из Љубиња, даровали су крв први пут и на тај начин показали своју хуманост.
Друштво добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња захваљује се донаторима акције, Основној школи „Свети Сава“ из Љубиња и предузећу „Фармавит“ д.о.о. Љубиње на финансијској подршци.

Опширније...

Друштво добровољних давалаца крви “Љубиње” је у суботу, 20. септембра, поводом дана Друштва и крсне славе Општине Љубиње (Мала Госпојина), организовало традиционалну акцију добровољног даривања крви.

darivanje-krvi-ljubinje2013
   
Осим чланова љубињског друштва и Актива Берковићи, акцију су увеличали активисти из Требиња, Бијељине и Модриче, као и гости из Билеће и Белих Вода.

Акција је организована у Дому здравља Љубиње и од 70 пријављених даваоца 56 је даровало драгоцјену течност.

- Једна од наших свакодневних активности (мотивисање становништва за добровољно даривање крви) уродила је плодом и са задовољством истичемо да смо на овој акцији имали 10 даваоца који су први пут даровали крв, – кажу из овог љубињског друштва.

Акцији даривања крви је присуствовао и предсједник Савеза друштава добровољних даваоца крви Републике Српске Миро Анђелић, као и Предсједник Скупштине Савеза ДДДК РС Славко Јефтић и Подпредсједник Управног одбора Савеза ДДДК РС Владо Симић.

Послије акције даривања крви, а уз помоћ општине Љубиње и донатора, људи добре воље и великог срца, организован је захвални ручак, као и пригодан програм који су као допринос овој хуманитарној акцији припремили чланови Фолклорног друштва “Љубиње”.

Уручена су признања и захвалнице даваоцима, као и свима онима који су помогли организовање акције.

Преузето са портала "Моја Херцеговина"

 

ljubinje2013 1ЉУБИЊЕ – Данас (субота) је у Љубињу, у организацији Друштва добровољних давалаца крви “Љубиње” из Љубиња, а поводом дана Друштва и крсне славе Општине Љубиње, организована традиционална и највећа годишња акција прикупљања крви.

У акцији која је проведена у Дому здравља у Љубињу, од 74 добровољаца колико их се пријавило, крв је даривало њих 63. а учествовала су друштва из Требиња, Модриче, Сарајева и Србије који су, заједно са даваоцима из Љубиња и  актива љубињсклог Друштва из Берковића прикупили 63 дозе крви!

ljubinje2013 3- Посебно ме радује податак да се одазвало доста женске популације, као и то што је било доста омладине. Овом приликом имали смо и 13 двалаца који су први пут даривали драгоцјену течност – рекла је за “Моју Херцеговину”, непосредно по завршетку ове велике акције, предсједница љубињског Друштва Даница Костић.

Она се овом приликом захвалила како самим учесницима акције, тако и онима који су на било који други начин помогли да ова акција у потпуности успије.

Д.С. – Моја Херцеговина
Фото: Радован Дангубић

Вијест преузета са портала www.mojahercegovina.com

 

dddk-ljubinje-logo
У четвртак, 20. фебруара, у Требињу је, у договору са трансфузијском службом, организована мала акција даривања крви, гдје је од 26 пријављених давалаца њих 21 даровало крв.

Посебно их, како истичу, радује што су имали 5 давалаца који су први пут понудили ову драгоцјену течност.

За даваоце је организован захвални ручак у хотелу “Леотар”, гдје им се обратио и директор трансфузијске службе Требиње др Шаренац, те захвалио на доприносу који дају за добровољно давалаштво крви.

Опширније...

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube