Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

kapzazivotУ досадашњој пракси организованог дјеловања добровољних давалаца крви уочен је велики напредак, како у институционалном дјеловању, а тако и у ефектима који се огледају у повећаном учешћу добровољних давалаца крви у укупној количини прикупљених доза крви. Правни оквир Републике Српске омогућава слободно удруживање грађана ради унапређења или остваривања неког заједничког или општег интереса, односно циља, у складу са Уставом и законом, а чија основна сврха није стицање добити. Руководећи се позитивним законским прописима Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске је настао као потреба додатног организованог дјеловања у пољу добровољног давалаштва крви. То је било 2005. године и ове године Савез слави првих 10 година успјешног рада и дјеловања, и то захваљујући чланству које га чини. Баш због тога, желимо да дамо подстрек и другим појединцима који размишљају о оснивању властитог удружења добровољних давалаца крви да се одлуче на тај корак. То је једини начин да се препозна једна племенита активност која нема конкуренцију у било којој другој, друштвено корисној, активности. Глас добровољних давалаца крви се засигурно чује и друштво је препознало тај глас, јер је Савез друштава добровољних давалаца крви Одлуком Владе Републике Српске проглашен удружењем од јавног  интереса. На крају, позивамо све појединце и удружења да заједничким снагама подигнемо добровољно давалаштво крви на виши ниво, јер то ово друштво и његови грађани заслужују. Савез је институционално и кадровски оспособљен да пружи потребну подршку свима који желе да формализују свој рад кроз оснивање удружења добровољних давалаца крви на подручју своје локалне самоуправе.

Придружите нам се да заједничким снагама учврстимо положај добровољних давалаца крви.

За више информација обратите нам се путем електронске поштена е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на бројеве телефона наведене у линку “контакт”.

Предсједник Савеза, Миро Анђелић     

 

 

2015cestitka

"Поштовани даваоци крви, на измаку 2014. године, са поносом можемо рећи да је тренд добровољног давалаштва крви задржан на високом нивоу. Захваљујући редовним даваоцима, као и даваоцима који то постају по први пута, снабдјевеност грађана Републике Српске са крвљу и компонентама од крви, је стабилна. Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске заједно са чланицама Савеза,  преданим је радом и одрицањем у великој мјери допрнјео тој чињеници. И у наредној години, дужни смо да останемо један од најзначајних чинилаца у организовању акција добровољног давања крви. Труд који улажемо и који ћемо наставити да улажемо, треба да буде препознат као позитиван примјер хуманости, без обзира на доб, пол, национално или вјерско опредјељење. Мисија коју слиједе сви добровољни даваоци крви, а коју слиједи и Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, управо представља највише људске вриједности које су у потпуности одвојене од материјалних вриједности. Стога, уз вјеру у нашу мисију - афирмацију добровољног давалаштва крви, Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске жели срећне новогодишње и божићне празнике својим члановима, свим добровољним даваоцима крви и свим грађанима Републике Српске уз поруку ДАРУЈ КРВ - СПАСИ ЖИВОТ."

Предсједник Савеза    
Миро Анђелић        

 

 

 

wbdd-banner-en

У поводу 14. јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви, свим даваоцима желимо добро здравље, много среће и љубави, да још дуго активно дарују дио себе за спас других.

Желимо истакнути чињеницу која нас радује, да се свијест грађана о значају даривања крви константно подиже, што за посљедицу има квалитетнију снадбјевеност здравствених установа том драгоцјеном течности. Такође, радује нас и чињеница да на нашим акцијама упознајемо нова лица, што говори о томе да се круг давалаца крви стално проширује. Наравно жеља Савеза ДДДК РС је да се још више побољша активизам у давалаштву крви, што ће бити један од циљева Савеза у наредном периоду.

Предсједник Савеза    
Миро Анђелић       



 

logo-Saveza Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске организује редовну годишњу акција даривања крви поводом обиљежавања 14. јуна - Свјетског дана добровољних давалаца крви.

Акција ће бити одржана 13. јуна (петак) у просторијама Дома здравља "Др Младен Стојановић" у Лакташима у времену од 09-14 часова. Овогодишња акција се одржава у вријеме када наш народ проживљава заиста тешке тренутке проузроковане великом елементарном непогодом која га је задесила - поплавама. Стога, позивамо све грађане који су у могућности да се одазову овој великој хуманој акцији и још једном покажу солидарност за друге. Ако сте у могућности, посјетите Дом здравља "Др Младен Стојановић" у Лакташима и дарујте крв.

13. јун - Акција добровољног давања крви у Лакташима.

Предсједник Савеза    
Миро Анђелић       



 


Miro Andjelic port2Поштовани даваоци крви,
И сами знате са коликим смо напором  прешли пут од оснивања Савеза до данашњег дана. Сав тај пут смо прешли заједно и сада смо, захваљујући заједничком раду и доприносу прихваћени, како од друштва у цјелини тако и од органа власти. Томе у прилог истичемо чињеницу да смо од стране Владе Републике Српске 2010. године проглашени удружењем од јавног значаја. Мисија Савеза ће и у наредном периоду бити афирмација свих видова добровољног давалаштва крви и подршка свим добровољним даваоцима крви. Желио бих да се захвалим свим добровољним даваоцима, који су својим несебичним одрицањем помогли расту и развоју Савеза, а исто тако желио бих да се у име Савеза захвалим свим људима добре воље који су свесрдно помагали рад Савеза. Посебно бих се захвалио нашим партнерима и донаторима без чије подршке би рад Савеза био увелико тежи.

На крају, подсјетио бих нас све на значај добровољног давалаштва крви кроз једноставну поруку: ДАРУЈ КРВ – СПАСИ ЖИВОТ.

ПРЕДСЈЕДНИК САВЕЗА    
Миро Анђелић           

 

logo-SavezaСвим људима добре воље, чији несебични гест даривања драгоцјене течности спашава многе животе, желимо добро здравље, много среће и љубави и да још дуго активно учествују у овој хуманој активности.

 

logo-SavezaПоводом 14. јуна, Свјетског дана добровољних давалаца крви, у организацији Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, у Дому здравља Лакташи уприличена је традиционална акција добровољног даривања крви.
Свјетска здравствена организација, на рођендан Карла Ландштајнера, Нобеловца и творца система крвних група, установила је обиљежавање 14. јуна као Свјетског дана добровољних давалаца крви.
Редовној годишњој акцији, чији је домаћин било лакташко Друштво, одазвала су се 223   даваоца крви из цијеле Републике Српске и Републике Србије.
Од тога крв је понудило 168 давалаца, а укупно 125 њих је, након обављеног љекарског прегледа, испуњавало све здравствене услове за добровољно давање крви.

Опширније...

akcljub12 9У Љубињу је дана 21.09.2012. године, одржана  годишња акција даривања крви. Акцију је поводом дана Добровољних давалаца крви „Љубиње“ и славе општине Љубиње, организовало Друштво добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња и Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, у сарадњи са Службом за трансфузију крви Требиње.
Акцији се одазвало преко 90 добровољних давалаца крви широм РС, а након обављеног љекарског прегледа прикупљено је 80 драгоцјених доза крви.
Истог дана, сви учесници акције добровољног даривања крви, на позив Начелника општине Љубиње, присуствовали су свечаној манифестацији и заједничком дружењу са грађанима Општине. У знак захвалности и добре сарадње,  начелнику општине Љубиње, Савез је уручио захвалницу за допринос у реализацији програмских активности Савеза.
У вечерњим  сатима, за све присутне добровољне даваоце крви који су стигли из разних градова Републике Српске уприличено је заједничко дружење у хотелу „Конак“ у Требињу.

Миро Анђелић

Опширније...

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube