Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

donor4Удружење добровољних давалаца крви "Стара Херцеговина" из Вишеграда организоваће у суботу, 21. маја, акцију добровољног давања крви, рекао је Срни предсједник овог удружења Перо Крстић.
"Ово је традиционална, 14. акција, коју организујемо сваке године послије Васкрса, а очекујемо око 50 гостију и 30 Вишеграђана који су најавили учешће на акцији", истакао је Крстић.

Он је позвао све грађане да подрже и да се укључе у ову акцију у што већем броју.

Акција добровољног давања крви биће одржана у Дому здравља Вишеград од 9.00 до 13.00 часова.

Преузето са портала: visegrad24.info


 

 

donor10
ДДДК „Стара  Херцеговина“ Вишеград у сарадњи са Службом за трансфузиолошку медицину из  Фоче организовало је локалну акцију добровољног даривања крви. Акција је одржана 10.10.2015. године у просторијама Дома здравља у Вишеграду и на истој је прикупљено 17 доза крви. Поред давалаца који су дали крв, акцији су се одазвали и добровољни даваоци за чијом крвном групом тренутно нема потреба у Служби за трансфузијску медицину, те су они враћени уз договор да ће се одазвати у случају потреба за њиховом крвном групом.  ДДДК „Стара Херцеговина“ обавјештава јавност да је у протеклом периоду велики број давалаца, чланова Друштва, намјенски давало крв за потребе својих суграђана, те из тог разлога нису били у могућности одазвати се акцији.

ПРЕДСЈЕДНИК ДРУШТВА    
Перо Крстић          

donor4
У суботу 10. октобра 2015. године, Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ из Вишеграда, организује традиционалну акцију добровољног даривања крви у просторијама ЦБР-а  Вишеград у периоду од 09 до 12 часова.

Позивамо све грађане добре воље да се одазову предстојећој акцији и на тај начин некоме поклоне највриједнији поклон од свих – живот.

Davaoci-krvi-u-Visegradu-610x371

У Вишеграду је 18. априла организована акција добровољног давалаштва крви током које је прикупљено 50 доза драгоцјене течности.

Акцији, коју је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговна“ из Вишеграда, одазвало се око десет друштава из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник Друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да је презадовољан одзивом давалаца, те подсјетио да се ова акција организује традиционално прве суботе након Васкрса.

Опширније...

Davanje-krvi

ВИШЕГРАД – У Вишеграду је организована акција добровољног давања крви током које су прикупљене 22 дозе драгоцјене течности.

Шеф Службе трансфузијске медицине из Фоче Сенка Милић каже да је акција била успјешна.

„Прикупили смо 22 дозе крви, а од тога доминира крвна група `А` што је и најчешћа крвна група која се користи. Осим Вишеграђана, у кцији су учествовали и активи давалаца Бањалуке, Ужица и Никшића“, рекла је Милићева.

Опширније...

donor1Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“  Вишеград, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, организује традиционалну прољећну акцију добровољног даривања крви. Акција ће бити одржана 18. априла 2015. године (субота) у просторијама Дома здравља у Вишеграду у времену од 09,30 до 13,00 часова. Позивамо све људе добре воље који су у могућности да се одазову овој хуманој акцији и дају свој допринос.


Предсједник Друштва
                                                                                                   Перо Крстић с.р  

Davaoci-krvi-u-Visegradu-2014
ХУМАНИСТИ ПРВОГ РЕДА

ВИШЕГРАД – У Вишеградском Дому здравља 26. априла Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ организовало је традиционалну прољећну акцију даривања крви за потребе регионалне Болнице у Фочи.

По ријечима предсједника Друштва, Пера Крстића, уз 20 даваоца из Вишеграда, у овој акцији учествовало је 20 добровољних давалаца крви из Ужица, осам је дошло из Бања Луке, пет из Модриче и четири из Никшића.

Опширније...

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube