Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ Вишеград, позива добровољне даваоце крви, на редовну акцију даривања крви, коју организују за потребе трансфузиолошке службе из Фоче.
Акција ће се одржати у суботу, 22. априла у Дому здравља Вишеград, од 9 до 14 часова.

Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ Вишеград, захваљује се у име свих, којима је крв потребна.

donor4Удружење добровољних давалаца крви "Стара Херцеговина" из Вишеграда организоваће у суботу, 21. маја, акцију добровољног давања крви, рекао је Срни предсједник овог удружења Перо Крстић.
"Ово је традиционална, 14. акција, коју организујемо сваке године послије Васкрса, а очекујемо око 50 гостију и 30 Вишеграђана који су најавили учешће на акцији", истакао је Крстић.

Он је позвао све грађане да подрже и да се укључе у ову акцију у што већем броју.

Акција добровољног давања крви биће одржана у Дому здравља Вишеград од 9.00 до 13.00 часова.

Преузето са портала: visegrad24.info


 

 

donor10
ДДДК „Стара  Херцеговина“ Вишеград у сарадњи са Службом за трансфузиолошку медицину из  Фоче организовало је локалну акцију добровољног даривања крви. Акција је одржана 10.10.2015. године у просторијама Дома здравља у Вишеграду и на истој је прикупљено 17 доза крви. Поред давалаца који су дали крв, акцији су се одазвали и добровољни даваоци за чијом крвном групом тренутно нема потреба у Служби за трансфузијску медицину, те су они враћени уз договор да ће се одазвати у случају потреба за њиховом крвном групом.  ДДДК „Стара Херцеговина“ обавјештава јавност да је у протеклом периоду велики број давалаца, чланова Друштва, намјенски давало крв за потребе својих суграђана, те из тог разлога нису били у могућности одазвати се акцији.

ПРЕДСЈЕДНИК ДРУШТВА    
Перо Крстић          

donor4
У суботу 10. октобра 2015. године, Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ из Вишеграда, организује традиционалну акцију добровољног даривања крви у просторијама ЦБР-а  Вишеград у периоду од 09 до 12 часова.

Позивамо све грађане добре воље да се одазову предстојећој акцији и на тај начин некоме поклоне највриједнији поклон од свих – живот.

donor1Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“  Вишеград, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, организује традиционалну прољећну акцију добровољног даривања крви. Акција ће бити одржана 18. априла 2015. године (субота) у просторијама Дома здравља у Вишеграду у времену од 09,30 до 13,00 часова. Позивамо све људе добре воље који су у могућности да се одазову овој хуманој акцији и дају свој допринос.


Предсједник Друштва
                                                                                                   Перо Крстић с.р  

Davaoci-krvi-u-Visegradu-610x371

У Вишеграду је 18. априла организована акција добровољног давалаштва крви током које је прикупљено 50 доза драгоцјене течности.

Акцији, коју је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговна“ из Вишеграда, одазвало се око десет друштава из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник Друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да је презадовољан одзивом давалаца, те подсјетио да се ова акција организује традиционално прве суботе након Васкрса.

Опширније...

Davanje-krvi

ВИШЕГРАД – У Вишеграду је организована акција добровољног давања крви током које су прикупљене 22 дозе драгоцјене течности.

Шеф Службе трансфузијске медицине из Фоче Сенка Милић каже да је акција била успјешна.

„Прикупили смо 22 дозе крви, а од тога доминира крвна група `А` што је и најчешћа крвна група која се користи. Осим Вишеграђана, у кцији су учествовали и активи давалаца Бањалуке, Ужица и Никшића“, рекла је Милићева.

Опширније...

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube