Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

donor1Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“  Вишеград, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, организује традиционалну прољећну акцију добровољног даривања крви. Акција ће бити одржана 18. априла 2015. године (субота) у просторијама Дома здравља у Вишеграду у времену од 09,30 до 13,00 часова. Позивамо све људе добре воље који су у могућности да се одазову овој хуманој акцији и дају свој допринос.


Предсједник Друштва
                                                                                                   Перо Крстић с.р  

Davanje-krvi

ВИШЕГРАД – У Вишеграду је организована акција добровољног давања крви током које су прикупљене 22 дозе драгоцјене течности.

Шеф Службе трансфузијске медицине из Фоче Сенка Милић каже да је акција била успјешна.

„Прикупили смо 22 дозе крви, а од тога доминира крвна група `А` што је и најчешћа крвна група која се користи. Осим Вишеграђана, у кцији су учествовали и активи давалаца Бањалуке, Ужица и Никшића“, рекла је Милићева.

Опширније...

Davaoci-krvi-u-Visegradu-2014
ХУМАНИСТИ ПРВОГ РЕДА

ВИШЕГРАД – У Вишеградском Дому здравља 26. априла Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ организовало је традиционалну прољећну акцију даривања крви за потребе регионалне Болнице у Фочи.

По ријечима предсједника Друштва, Пера Крстића, уз 20 даваоца из Вишеграда, у овој акцији учествовало је 20 добровољних давалаца крви из Ужица, осам је дошло из Бања Луке, пет из Модриче и четири из Никшића.

Опширније...

slika kapljica krviДруштво добровољних давалаца крви "Стара Херцеговина" из Вишеграда, организује традиционалну акцију прикупљања крви која ће се одржати дана 26.04.2014. године у просторијама Дома здравља у Вишеграду, са почетком у 09 часова и трајаће до 12 часова.

Овом приликом позивамо све људе добре воље да се одазову овој хуманој акцији.


Програм акције:

 

  • 09 - 12 ч           акција добровољног даривања крви у Дому здравља у Вишеграду
  • 12:30 -14 ч       вожња бродом по ријеци Дрини
  • од 15:30 ч        ручак за све учеснике акције

                                                                           Предсједник Друштва     

                                                                             Перо Крстић с.р        

 

HE-na-Drini-daju-krv 2014 

ВИШЕГРАД – Актив добровољних давалаца крви Зависног предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Вишеград, који дјелује у оквиру Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина, окупља 52 активна даваоца драгоцјене течности и спада у један од најактивнијих на простору Републике Српске.

По ријечима предсједника Актива, Горана Божића, у 2013. години су кроз редовне акције, као и намјенске позиве, за потребе Завода за трансфузијску медицину Српске-трансфузија у Фочанској болници, даривали 112 доза или 43 литра крви, која је била од животног значаја за бројне пацијенте.

Опширније...

stara hercegovina 2013 1
НЕНАД МИРКОВИЋ ПРЕДСЈЕДНИМК СКУПШТИНЕ, А ПЕРО КРСТИЋ УПРАВНОГ ОДБОРА

 Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ окупља близу 170 активних чланова, од којих су већина вишеструки даваоци, речено је на редовној изборној Скупштини Друштва, одржаној јуче у Вишеграду, на којој је за новог предсједника Скупштине изабран Ненад Мирковић. Он је најавио активности на подмлађивању чланства и активирању рада актива у сусједним општинама.

 По ријечима досадашњег предсједника Мирка Војновића чланови овог Друштва су у протеклој години даривали близу 350 доза крви за потребе Клиничко-болничког центра у Фочи, исказујући тиме истинску хуманост и помоћ болесницима, кад је то најпотребније.

Опширније...

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube