Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

dddk-ljubinje-logo
У четвртак, 20. фебруара, у Требињу је, у договору са трансфузијском службом, организована мала акција даривања крви, гдје је од 26 пријављених давалаца њих 21 даровало крв.

Посебно их, како истичу, радује што су имали 5 давалаца који су први пут понудили ову драгоцјену течност.

За даваоце је организован захвални ручак у хотелу “Леотар”, гдје им се обратио и директор трансфузијске службе Требиње др Шаренац, те захвалио на доприносу који дају за добровољно давалаштво крви.

Опширније...

ljubinje2013 1ЉУБИЊЕ – Данас (субота) је у Љубињу, у организацији Друштва добровољних давалаца крви “Љубиње” из Љубиња, а поводом дана Друштва и крсне славе Општине Љубиње, организована традиционална и највећа годишња акција прикупљања крви.

У акцији која је проведена у Дому здравља у Љубињу, од 74 добровољаца колико их се пријавило, крв је даривало њих 63. а учествовала су друштва из Требиња, Модриче, Сарајева и Србије који су, заједно са даваоцима из Љубиња и  актива љубињсклог Друштва из Берковића прикупили 63 дозе крви!

ljubinje2013 3- Посебно ме радује податак да се одазвало доста женске популације, као и то што је било доста омладине. Овом приликом имали смо и 13 двалаца који су први пут даривали драгоцјену течност – рекла је за “Моју Херцеговину”, непосредно по завршетку ове велике акције, предсједница љубињског Друштва Даница Костић.

Она се овом приликом захвалила како самим учесницима акције, тако и онима који су на било који други начин помогли да ова акција у потпуности успије.

Д.С. – Моја Херцеговина
Фото: Радован Дангубић

Вијест преузета са портала www.mojahercegovina.com

 

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube