Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

МОДРИЧА – У акцији добровољног давања крви у насељу Милошевац код Модриче данас је прикупљена 41 доза крви.
Акцији, коју су у сарадњи са Службом за трансфузију Опште болнице “Свети апостол Лука” Добој, организовали Мјесна заједница Милошевац и Друштво добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича, одазвало се 47 добровољних давалаца, од којих је 41 испунио услове за безбједно давање крви.
Предсједник Мјесне заједнице Милошевац Рајко Брадашевић рекао је да је данашња акција друга коју заједно организује ова мјесна заједница и добровољни даваоци Рафинерије уља Модрича.


Он је изразио задовољство бројем прикупљених доза крви и додао да је због поста, али и свињокоља, број давалаца мањи у односу на прошлогодишњу акцију.
Предсједник Друштва добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича Славко Јефтић рекао је да су чланови Друштва ове године дали више од 270 доза крви.
– Друштво, које је основано 1994. године, има 175 активних чланова који годишње учествују на двије, три или четири акције – навео је Јефтић.
Он је истакао да су, од оснивања до данас, чланови Друштва даровали више од 1.400 литара крви.
Извор: Глас Регија / СРНА

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube