У сриједу, 21. септембра 2016. године,  Друштво добровољних давалаца крви „Љубиње“ радно и свечано обиљежило је  10 година свога постојања. У склопу овог свечаног јубилеја организована је традиционалана акција даривања крви. Као и увијек мотивисани хуманошћу и жељом да учине добро дјело, да се помогне болеснику, чланови Друштва из Љубиња и Актива Берковићи, угостили су драге пријатеље и сараднике из Требиња, Гацка, Сарајева, Модриче, Бијељине, Вишегрда и Никшића. На акцији је учествовало 111 добровољаца , а њих 94 успјешно је даровало крв.

21.9._akcija_ljubinje_sl.1.JPG 21.9._akcija_ljubinje_sl.2.jpg 21.9._akcija_ljubinje_sl.3.jpg

21.9._akcija_ljubinje_sl.4.jpg 21.9._akcija_ljubinje_sl.5.jpg 21.9._akcija_ljubinje_sl.6.jpg

21.9._akcija_ljubinje_sl.7.jpg


Први пут крв је дало 15 особа, а организаторе посебно весели чињеница да се повећао број женске популације у добровољном давалаштву крви. Нови даваоци су на питања, шта их највише мотивише на добровољно даривање крви, најчешће одговарали, да је то хуманост и осјећај личног задовољства, да се спаси људски живот, јер „само човјек човјеку може помоћи, од срца и са љубављу“.
Данашњи је Дан прилика да се захвалимо свим добровољним даваоцима крви на великој племенитости, али и да подсјетимо јавност  колико је даривање крви важно у спашавању живота, колико су битне организоване акције даривања крви као и подстицање актуелних и потенцијалних давалаца на редовно, добровољно и неплаћено давалаштво крви.