Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске поводом Свјетског дана давалаца крви упућује честитку свим добровољним даваоцима крви.
Овом приликом желимо да се захвалимо свим добровољним даваоцима крви који су дали несебичан допринос током свих ових година и без којих давалаштво крви не би могло ни постојати.


За протеклих 11 година колико Савез постоји редовно смо организовали акције добровољног даривања крви и сваки пут је одзив био на високом нивоу. Поред активности на организовању акција добровољног даривања крви, Савез је у протеклом периоду био ангажован и на побољшању положаја добровољних давалаца крви. У том смислу, можемо са задовољством рећи да је  новим Законом о раду признато право на плаћено  одсуство радницима - добровољним даваоцима крви за случај даривања крви. То представља велико признање друштва за сваког даваоца, а истовремено и гаранцију у  остваривању права.
Настојаћемо да и у наредном периоду допринесемо побољшању положаја добровољних давалаца крви. Својим приједлозима и ви можете допринијети том побољшању. Борба за остваривање било којег од права је веома тешка и често неизвјесна. Без обзира на све тешкоће, Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске ће сигурно истрајати у својој мисији, а то је развијен и организован систем добровољног давалаштва крви.
Уз жељу да сви добровољни даваоци крви добију статус у друштву који заслужују, Савез  им још једном честита 14. ЈУН – СВЈЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ.

ПРЕДСЈЕДНИК САВЕЗА  
Миро Анђелић