Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Акција даривања у Вишеграду

У Вишеграду је данас организована акција добровољног давалаштва крви у којој је прикупљено 80 доза драгоцјене течности.

Акцији, коју је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ из Вишеграда, одазвало се десетак друштава из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник Друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да је презадовољан одзивом давалаца, те подсјетио да је ово 14. акција.

„Ове године имамо госте из Никшића, Ужица, Краљева, Јагодине, Бањалуке, Лакташа, Модриче, Гацка, Требиња и Љубиња“, навео је Крстић.

Он је додао да су Вишеграђани показали хуманост, заједно са осталим гостима који су даровали крв, напомињући да је виšе од 20 људи из овог мјеста учествовало у акцији.

Крстић је нагласио да у прошлој години ниједан болесник са подручја Горњодринске регије није имао потребу да чека крв, јер је она била обезбијеђена посредством друштва „Стара Херцеговина“.

Начелник Службе трансфузијске медицине Универзитетске болнице у Фочи Сенка Милић оцијенила је да је акција била успјешна. „У Вишеграду смо традиционално и сваки пут одавде одемо задовољни јер имамо задовољавајући одзив добровољних давалаца крви“, рекла је Милићева.

Миленко Ераковић из Никшића каже да је прије неколико година склопљено пријатељство између друштава из Никшића и Вишеграда.

„Велико нам је задовољство што смо у Вишеграду. До сада сам крв дао 52 пута“, рекао је Ераковић и подсјетио да ова дружења подстичу људе да учествују у акцијама добровољног давања крви.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви из Ужица Миленко Веселиновић рекао је да је у Вишеград дошло 17 добровољних давалаца који се сваке године одазивају акцији у овом граду.

Преузето са портала 058.ba

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube