Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

dddktrebinje2015 2У Требињу је данас, поводом педесет година давалаштва крви у нашем граду, Друштво добровољних давалаца крви Требиње свечано уселило у нове просторије које им је без накнаде уступила градска управа у центру града, на Марин двору.

У питању су двије просторије укупне површине око двадесетак квадрата које ће, како кажу чланови Друштва, умногоме олакшати њихов рад, јер су раније били у неусловном и доста мањем простору.

Предсједник Друштва Раденко Вуковић каже да су нове, за разлику од старих просторија, и веће и условније, с обзиром да су старе биле и скучене и влажиле.
„Не само да лакше одржавамо састанке самог Друштва, него у ове просторије можемо на адекватан начин примити и госте и припремати се за заједничке будуће акције са разним друштвима“, каже Вуковић.

dddktrebinje2015 3
Задовољство због новог просотра истакли су и сами представници локалне управе, чији начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Зоран Милошевић додаје да ће градска власт и убудуће помагати ово друштво.

„Ви обављате један хуман посао и захваљујући вама је спасено небројено живота, због чега ћемо ми у градској управи учинити све колико ми можемо да наставите са својом хуманом мисијом која је на понос цијелом граду, тим више што ви донирате рекордне дозе крви у данашњем времену када се хуманост на многим пољима губи“, рекао је Милошевић.

Брано Шпуран, један од дугогодишњих чланова друштва, крв је, каже, даровао и јуче, и то по деведесет трећи пут, јер је први пут почео давати крв још као средњошколски матурнат.

Он је крв даровао у оквиру акције Актива давалаца крви „Индустрије алата Требиње“ који су даровали 30 доза поводом 7.марта, дана када је у Требињу узета прва доза најдрагоцјеније течности.

dddktrebinje2015 4
Сутра поводом овог значајног датума, али и 8. Марта, Дана жена, крв дарује Актив добровољних давалаца крви “Ристо Шпуран” при Градској организацији Црвеног крста Требиње.
Друштво добровољних давалаца крви Требиње окупља 22 актива на подручју града Требиња које броје на стотине добровољних давалаца крви, а из ових актива је и Миро Анђелић, предсједник Савеза друштва добровољних давалаца крви Републике Српске.
Он је овом приликом с поносом истакао да је требињско друштво међу најбројнијим у Републици Српској и по броју доза и по броју давалаца, али нарочито наглашава чињеницу како је управо требињско друштво иницирало оснивање Савеза на нивоу републике, како се давалаштво не би угасило, не у Требињу, већ у осталим крајевима Српске...

Извор: Сарансак портал

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube