Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

dddktrebinje2015 2У Требињу је данас, поводом педесет година давалаштва крви у нашем граду, Друштво добровољних давалаца крви Требиње свечано уселило у нове просторије које им је без накнаде уступила градска управа у центру града, на Марин двору.

У питању су двије просторије укупне површине око двадесетак квадрата које ће, како кажу чланови Друштва, умногоме олакшати њихов рад, јер су раније били у неусловном и доста мањем простору.

Предсједник Друштва Раденко Вуковић каже да су нове, за разлику од старих просторија, и веће и условније, с обзиром да су старе биле и скучене и влажиле.
„Не само да лакше одржавамо састанке самог Друштва, него у ове просторије можемо на адекватан начин примити и госте и припремати се за заједничке будуће акције са разним друштвима“, каже Вуковић.

dddktrebinje2015 3
Задовољство због новог просотра истакли су и сами представници локалне управе, чији начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Зоран Милошевић додаје да ће градска власт и убудуће помагати ово друштво.

„Ви обављате један хуман посао и захваљујући вама је спасено небројено живота, због чега ћемо ми у градској управи учинити све колико ми можемо да наставите са својом хуманом мисијом која је на понос цијелом граду, тим више што ви донирате рекордне дозе крви у данашњем времену када се хуманост на многим пољима губи“, рекао је Милошевић.

Брано Шпуран, један од дугогодишњих чланова друштва, крв је, каже, даровао и јуче, и то по деведесет трећи пут, јер је први пут почео давати крв још као средњошколски матурнат.

Он је крв даровао у оквиру акције Актива давалаца крви „Индустрије алата Требиње“ који су даровали 30 доза поводом 7.марта, дана када је у Требињу узета прва доза најдрагоцјеније течности.

dddktrebinje2015 4
Сутра поводом овог значајног датума, али и 8. Марта, Дана жена, крв дарује Актив добровољних давалаца крви “Ристо Шпуран” при Градској организацији Црвеног крста Требиње.
Друштво добровољних давалаца крви Требиње окупља 22 актива на подручју града Требиња које броје на стотине добровољних давалаца крви, а из ових актива је и Миро Анђелић, предсједник Савеза друштва добровољних давалаца крви Републике Српске.
Он је овом приликом с поносом истакао да је требињско друштво међу најбројнијим у Републици Српској и по броју доза и по броју давалаца, али нарочито наглашава чињеницу како је управо требињско друштво иницирало оснивање Савеза на нивоу републике, како се давалаштво не би угасило, не у Требињу, већ у осталим крајевима Српске...

Извор: Сарансак портал

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube