Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

dddktrebinje2015 2У Требињу је данас, поводом педесет година давалаштва крви у нашем граду, Друштво добровољних давалаца крви Требиње свечано уселило у нове просторије које им је без накнаде уступила градска управа у центру града, на Марин двору.

У питању су двије просторије укупне површине око двадесетак квадрата које ће, како кажу чланови Друштва, умногоме олакшати њихов рад, јер су раније били у неусловном и доста мањем простору.

Предсједник Друштва Раденко Вуковић каже да су нове, за разлику од старих просторија, и веће и условније, с обзиром да су старе биле и скучене и влажиле.
„Не само да лакше одржавамо састанке самог Друштва, него у ове просторије можемо на адекватан начин примити и госте и припремати се за заједничке будуће акције са разним друштвима“, каже Вуковић.

dddktrebinje2015 3
Задовољство због новог просотра истакли су и сами представници локалне управе, чији начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Зоран Милошевић додаје да ће градска власт и убудуће помагати ово друштво.

„Ви обављате један хуман посао и захваљујући вама је спасено небројено живота, због чега ћемо ми у градској управи учинити све колико ми можемо да наставите са својом хуманом мисијом која је на понос цијелом граду, тим више што ви донирате рекордне дозе крви у данашњем времену када се хуманост на многим пољима губи“, рекао је Милошевић.

Брано Шпуран, један од дугогодишњих чланова друштва, крв је, каже, даровао и јуче, и то по деведесет трећи пут, јер је први пут почео давати крв још као средњошколски матурнат.

Он је крв даровао у оквиру акције Актива давалаца крви „Индустрије алата Требиње“ који су даровали 30 доза поводом 7.марта, дана када је у Требињу узета прва доза најдрагоцјеније течности.

dddktrebinje2015 4
Сутра поводом овог значајног датума, али и 8. Марта, Дана жена, крв дарује Актив добровољних давалаца крви “Ристо Шпуран” при Градској организацији Црвеног крста Требиње.
Друштво добровољних давалаца крви Требиње окупља 22 актива на подручју града Требиња које броје на стотине добровољних давалаца крви, а из ових актива је и Миро Анђелић, предсједник Савеза друштва добровољних давалаца крви Републике Српске.
Он је овом приликом с поносом истакао да је требињско друштво међу најбројнијим у Републици Српској и по броју доза и по броју давалаца, али нарочито наглашава чињеницу како је управо требињско друштво иницирало оснивање Савеза на нивоу републике, како се давалаштво не би угасило, не у Требињу, већ у осталим крајевима Српске...

Извор: Сарансак портал

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube