Davaoci-krvi-u-Visegradu-2014
ХУМАНИСТИ ПРВОГ РЕДА

ВИШЕГРАД – У Вишеградском Дому здравља 26. априла Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ организовало је традиционалну прољећну акцију даривања крви за потребе регионалне Болнице у Фочи.

По ријечима предсједника Друштва, Пера Крстића, уз 20 даваоца из Вишеграда, у овој акцији учествовало је 20 добровољних давалаца крви из Ужица, осам је дошло из Бања Луке, пет из Модриче и четири из Никшића.

– То су чланови друштава довровољних даваоца крви из ових градова, са којима имамо одличну сарадњу и на чије акције редовно шаљемо наше чланове, истиче Крстић.

Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ у Вишеграду има 180 регистрованих чланова, од којих је велики број вишеструких и са ријетким крвним групама, а најактивнија секција успјешно дјелује у оквиру Зависног предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

– Кроз бројне добровољне акције и даривање по позиву наши чланови су у 2013. години за потребе регионалне универзитетске болнице у Фочи даривали 409 доза драгоцјене течности, нагласио је Крстић.

Преузето са портала "058.ba"