dddklaktasi2015 2

         Поводом Дана општине Лакташи, на свечаности одржаној 23. априла 2015. године, браћи Ранку и Ненаду Крнетићу члановима Друштва добровољних давалаца крви „Лакташи“, додјељена је Плакета општине Лакташи за изузетна остварења у области хуманитарног рада. Браћа Ранко и Ненад вишеструки су добровољни даваоци крви и заједно се даровали крв 200 пута. Представљају примјер истинске људске вриједности у једној породици и показују пут којим се могу остварити највише људске вриједности Поред Ранка са 127 добровољних давања крви и Ненада са 73 добровољна давања крви, и трећи брат, Лазо Крнетић, је добровољни давалац крви и до сада је дао крв 15 пута, што представља ријеткост у добровољном давалаштву крви.

dddklaktasi2015 2
           Бити хуман и великодушан, бити топао и осјећајан су карактеристике људи које се данас, поготово у ово тешко вријеме изузетно цијене, а које су нажалост ријетке.  „Помоћи, пружити руку када је потребна, посебно онима који су тешко болесни је велика ствар. Зато се требамо окренути око себе, јер већ на првом кораку можемо направити добро дјело због којега ћемо бити сретни цијели живот, јер смо некога усрећили, па и најмањом ситницом. Неописив је осјећај када видиш радост у очима особе којој си помогао на било који начин и било којом гестом. Човјек је велик онолико колико помаже и даје другима. Треба помоћи од срца људима који су у тешкој животној ситуацији, јер свакога од нас могу задесити болести, несреће, разне трагедије...а поента живота је бити срећан. Осјећај неописивог задовољства када некоме помогнете тешко можете ичим замијенити“ - тако размишљају браћа Крнетићи, ветерани у добровољном давалаштву крви.
          Својим дјелима ови хумани људи шаљу поруку цијелом друштву да породичне вриједности које се развијају у породици увелико могу превазићи оквире једне породице и постати друштвеним вриједностима.