nevesinje 2015 1
Полицијски службеници Актива добровољних давалаца крви Центра јавне безбједности Бања Лука, који дјелују у саставу Удружења добровољних давалаца крви „ Град Бања Лука“, дана 14.11.2015 године даривали су крв за потребе новоизграђеног медицинског центра-болнице ''Михајло Лабало'' у Невесињу, поводом крсне славе МУП-а РС Свети Архангел Михаил.


Наведеног дана поред активиста Актива добровољних давалаца крви, крвну плазму су дали и полицијски службеници Полицијске станице Невесиње, који су уједно били и домаћини бањалучанима.

Претходних година овај Актив је имао сличне активности када је организовао одлазак на простор Косова и Метохије, гдје је прикупљена помоћ уручена Српској православној цркви у општини Косовска Митровица, а у Дому здравља даривана крвна плазма. Након елементарних непогода-поплава које су се десиле 2014. године овај Актив је даривао крвну плазму за потребе Дома здравља Бијељина, дајући на тај начин свој допринос угроженом становништву овог дијела Републике Српске.
nevesinje 2015 3

Све активности су биле организоване и подржане од стране МУП-а РС и Удружења добровољних давалаца крви „Град Бања Лука“, који су препознали и подржали хуманост ове групе полицијских службеника.

У Активу наговјештавају да ће поред редовних давања крви на трансфузији крви у Дому здравља Бања Лука са којима имају веома добру сарадњу, по указаној потреби наставити са организованим давањем крви за потребе медицинских установа на подручју РС-а и региона који имају недостатак крвне плазме. Такав позив ће користити и за прикупљање неопходне помоћи који ће бити додијељена најугроженијем становништву.

АКТИВ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ ЦЈБ БАЊА ЛУКА
Љубиша Батар