Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

nevesinje 2015 1
Полицијски службеници Актива добровољних давалаца крви Центра јавне безбједности Бања Лука, који дјелују у саставу Удружења добровољних давалаца крви „ Град Бања Лука“, дана 14.11.2015 године даривали су крв за потребе новоизграђеног медицинског центра-болнице ''Михајло Лабало'' у Невесињу, поводом крсне славе МУП-а РС Свети Архангел Михаил.


Наведеног дана поред активиста Актива добровољних давалаца крви, крвну плазму су дали и полицијски службеници Полицијске станице Невесиње, који су уједно били и домаћини бањалучанима.

Претходних година овај Актив је имао сличне активности када је организовао одлазак на простор Косова и Метохије, гдје је прикупљена помоћ уручена Српској православној цркви у општини Косовска Митровица, а у Дому здравља даривана крвна плазма. Након елементарних непогода-поплава које су се десиле 2014. године овај Актив је даривао крвну плазму за потребе Дома здравља Бијељина, дајући на тај начин свој допринос угроженом становништву овог дијела Републике Српске.
nevesinje 2015 3

Све активности су биле организоване и подржане од стране МУП-а РС и Удружења добровољних давалаца крви „Град Бања Лука“, који су препознали и подржали хуманост ове групе полицијских службеника.

У Активу наговјештавају да ће поред редовних давања крви на трансфузији крви у Дому здравља Бања Лука са којима имају веома добру сарадњу, по указаној потреби наставити са организованим давањем крви за потребе медицинских установа на подручју РС-а и региона који имају недостатак крвне плазме. Такав позив ће користити и за прикупљање неопходне помоћи који ће бити додијељена најугроженијем становништву.

АКТИВ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ ЦЈБ БАЊА ЛУКА
Љубиша Батар                           

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube