Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

uddkbl2012-1
БАЊАЛУКА - У Булевару Цара Душана у Бањалуци данас је откривено спомен-обиљежје посвећено бањалучким добровољним даваоцима крви, а поводом 10. годишњице рада градског Удружења добровољних давалаца крви.

Тим поводом уређена је и зелена површина око споменика и названа "Парк добровољних даваоца крви".

BanjalukaDDK 1-1Спомен-обиљежје открили су градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић и бивши градоначелник Драгољуб Давидовић.

Гаврановић је рекао да је Бањалука одувијек била град хуманих и племенитих људи, истичући да Удружење добровољних давалаца крви Града данас обиљежава 10 година постојања, али да добровољни даваоци крви деценијама дјелују и раде као велики хуманисти у организацији Црвеног крста.

Он је навео да племенитост и хуманост добровољних даваоца крви мора бити уважавана и подржавана, нагласивши да је град Бањалука ту подршку исказавао годинама подржавајући бројне пројекте.

"Подржавамо њихове захтјеве и права да се и законском регулативом  уреди питање статуса или нека права и бенифиције које ови људи дефинитивно морају да добију и да имају", рекао је Гаврановић.

BanjalukaDDK 2-1Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Бањалука Ђуро Ожеговић рекао је да добровољни даваоци крви данашње откривање спомен-обиљежја доживљавају као највећи израз захвалности Града за оно што раде.

Ожеговић је рекао да Удружење тренутно броји 800 активних чланова, те да просјечно на годишњем нивоу Заводу за трансфузију крви Бањалука дарује 1.350 доза крви.

Директор Завод за трансфузијску медицину Републике Српске Гордана Гузијан рекла је да је Завод задовољан постигнутим резултатима у области давалаштва крви, нагласиши да се повећао број и акција добровољног давања крви на нивоу цијеле Српске, као и број добровољних давалаца.

Поводом десет година рада Удружења добровољних давалаца крви града Бањалука, градоначелнику Бањалуке уручена је плакета захвалности.

Откривању спомен-обиљежја присуствовао је велики број грађана, као и 15 бањалучких хероја хуманости који су крв дали више од стотину пута.

Преузето са портала " Независне новине"

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube