Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Лакташима прикупљено 110 доза драгоцјене течности

У петак, 27. децембра 2019. године одржана је четврта годишња акција даривања крви у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

ПРОТЕКЛА ГОДИНА НАЈУСПЈЕШНИЈА У РАДУ ТРАНСФУЗИОЛОШКЕ СЛУЖБЕ

Служба Завода за трансфузијску медицину у Невесињу испратила је 2019. као најуспјешнију годину у свом досадашњем раду.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

uddkbl2012-1
БАЊАЛУКА - У Булевару Цара Душана у Бањалуци данас је откривено спомен-обиљежје посвећено бањалучким добровољним даваоцима крви, а поводом 10. годишњице рада градског Удружења добровољних давалаца крви.

Тим поводом уређена је и зелена површина око споменика и названа "Парк добровољних даваоца крви".

BanjalukaDDK 1-1Спомен-обиљежје открили су градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић и бивши градоначелник Драгољуб Давидовић.

Гаврановић је рекао да је Бањалука одувијек била град хуманих и племенитих људи, истичући да Удружење добровољних давалаца крви Града данас обиљежава 10 година постојања, али да добровољни даваоци крви деценијама дјелују и раде као велики хуманисти у организацији Црвеног крста.

Он је навео да племенитост и хуманост добровољних даваоца крви мора бити уважавана и подржавана, нагласивши да је град Бањалука ту подршку исказавао годинама подржавајући бројне пројекте.

"Подржавамо њихове захтјеве и права да се и законском регулативом  уреди питање статуса или нека права и бенифиције које ови људи дефинитивно морају да добију и да имају", рекао је Гаврановић.

BanjalukaDDK 2-1Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Бањалука Ђуро Ожеговић рекао је да добровољни даваоци крви данашње откривање спомен-обиљежја доживљавају као највећи израз захвалности Града за оно што раде.

Ожеговић је рекао да Удружење тренутно броји 800 активних чланова, те да просјечно на годишњем нивоу Заводу за трансфузију крви Бањалука дарује 1.350 доза крви.

Директор Завод за трансфузијску медицину Републике Српске Гордана Гузијан рекла је да је Завод задовољан постигнутим резултатима у области давалаштва крви, нагласиши да се повећао број и акција добровољног давања крви на нивоу цијеле Српске, као и број добровољних давалаца.

Поводом десет година рада Удружења добровољних давалаца крви града Бањалука, градоначелнику Бањалуке уручена је плакета захвалности.

Откривању спомен-обиљежја присуствовао је велики број грађана, као и 15 бањалучких хероја хуманости који су крв дали више од стотину пута.

Преузето са портала " Независне новине"

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube