akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi-mercatorБАЊАЛУКА, Меркатор БЛ је данас у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Бања Лука и Друштвом добровољних давалаца крви „Лакташи“ организовао традиционалну акцију добровољног давања крви којој се одазвао велики број запослених у овој компанији.

Као и претходних година, запослени у малопродаји и управи Меркатора БЛ из Бањалуке, Лакташа, Котор Вароши, а од ове године и из Приједора су издвојили дио свог слободног времена да добровољно дају крв и на тај начин дају свој лични допринос друштвено одговорном раду компаније, наводи се у саопштењу.

„У години када Меркатор БЛ обиљежава пет година успјешног пословања посебно смо поносни што имамо колектив који посједује висок ниво свијести  о потреби да се помогне онима којима је помоћ неопходна. Ово је наша пета акција добровољног давања крви у којој сваке године учествује све већи број запослених који на овај начин показују своју хуманост и посвећеност промоцији добровољног давања крви“, изјавила је Татјана Раковић, ПР менаџер Меркатора БЛ.

Божица Малинић, предсједник Друштва добровољних давалаца крви „Лакташи“  истакла је да је Меркатор БЛ једна од ријетких компанија која се редовно одазива на акције даривања крви и захвалила свим запосленима и менаџменту на сарадњи, хуманости и великом одазиву акцији.

akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi-mercator2Јелена Станковић из маркетинг службе Меркатора један од учесника у овој акцији је овим поводом изјавила: „Радујем се што сам данас по први пут успјела да дам крви и јако сам узбуђена због тога. Иако знам да добровољни даваоци крви имају и погодности (ослобођени партиципације, на овај начин контролишемо и своје тренутно здравствено стање) ипак је мој највећи мотив хуманост. Како је моја жеља да добровољно дам крв била велика, интересовала сам се и у заводу за трансфузију на који начин могу да помогнем, међутим Завод ради само једну смјену и крв могу дати само у првој смјени  када је већина нас на послу. Управо из тог разлога ми је драго што је нама запосленима у Меркатору  омогућено да у току радног времена на брз и једноставан начин дамо крв. Ово је мали корак за нас, а некоме значи много“!

Запослени у Меркатору БЛ су своју хуманост и посвећеност промоцији добровољног давања крви у досадашњим акцијама показали све већим одазивом, а у ових пет година је кроз ове акције у Меркатору обезбијеђено више од стотину педесет доза крви.

Татјана Раковић                     
Меркатор менаџер за односе с јавношћу   

 {besps}merkator2014{/besps}