ljubinje2013 1ЉУБИЊЕ – Данас (субота) је у Љубињу, у организацији Друштва добровољних давалаца крви “Љубиње” из Љубиња, а поводом дана Друштва и крсне славе Општине Љубиње, организована традиционална и највећа годишња акција прикупљања крви.

У акцији која је проведена у Дому здравља у Љубињу, од 74 добровољаца колико их се пријавило, крв је даривало њих 63. а учествовала су друштва из Требиња, Модриче, Сарајева и Србије који су, заједно са даваоцима из Љубиња и  актива љубињсклог Друштва из Берковића прикупили 63 дозе крви!

ljubinje2013 3- Посебно ме радује податак да се одазвало доста женске популације, као и то што је било доста омладине. Овом приликом имали смо и 13 двалаца који су први пут даривали драгоцјену течност – рекла је за “Моју Херцеговину”, непосредно по завршетку ове велике акције, предсједница љубињског Друштва Даница Костић.

Она се овом приликом захвалила како самим учесницима акције, тако и онима који су на било који други начин помогли да ова акција у потпуности успије.

Д.С. – Моја Херцеговина
Фото: Радован Дангубић

Вијест преузета са портала www.mojahercegovina.com