Лакташи, 22.9.2023. године

У  Лакташима хуманост је показала како може бити важан и значајан испит у животу свих нас. Грађани Лакташа су данас показали колико је снаге, топлине и радости у њиховим срцима и на тај начин помогли велику и снажну акцију „Друштва добровољних давалаца крви Лакташи“.  

Наиме, 22. септембра у Лакташима је успјешно спроведена акција која је од примарног значаја за нашу заједницу. Можда је баш данас неко уз нашу помоћ добио прилику да коракне и добије најважнију битку. То је свакако битка за живот достојан човјека! Акција је спроведена у организацији: „Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске“ и „Друштва добровољних давалаца крви Лакташи“, „Завода за трансфузијску медицину Републике Српске“, Градске управе Града Лакташи, Парохијског дома на челу са протонамјесником Драганом Топићем који су се потрудили да овај догађај буде доступан свим грађанима и домаћински дочекан. Акцију је помогла „Агенција лед билборди Лакташи“ који су уз помоћ модерних технологија утицали на одазив наших грађана на ову акцију. А такође промоцију и подршку наших хуманих активности редовно подржавају медијске странице Лакташи инфо и Глас Лакташа. Оно што је важно напоменути да овакве акције добијају све више интересовања код наших грађана и људи несебично пружају оно најважније. Након обављеног љекарског прегледа од укупно 133.  давалаца крви, њих 106.  је дало крв, што је велики успјех и ову акцију  чини  успјешном. Поред четири редовне акције које спроводимо у току године, наше друштво се редовно одазове на сваки позив „Завода за трансфузијску медицину Републике Српске“ за познатог примаоца.  Друштво несебично, без изузетка и пуног срца помаже свакоме коме је то истински потребно и ко нам се обрати за помоћ. То је оно што ово друштво чини значајним представником сваке друштвене заједнице и истинског хуманисту у борби живота.

akcija-09-2023-1.jpg akcija-09-2023-10.jpg akcija-09-2023-11.jpg

akcija-09-2023-2.jpg akcija-09-2023-3.jpg akcija-09-2023-4.jpg

akcija-09-2023-5.jpg akcija-09-2023-6.jpg akcija-09-2023-7.jpg

akcija-09-2023-8.jpg akcija-09-2023-9.jpg

Наши суграђани су овај пут прошли испит хуманости и показали да својом снагом и осјећајношћу могу осјетити туђу патњу али и учествовати у колективној помоћи око исте. Само онолико колико смо спремни помоћи другоме, можемо очекивати да нећемо бити усамљени у свим недаћама живота. „Друштво добровољних давалаца крви Лакташи“  ће се и даље трудити да буде што снажнија, боља и важнија спона у борби за најдрагоцијенију капљицу живота. Онај ко чини добро не би требао ништа друго да ради у животу осим да буде добар. Доброта је награда, која нас  очекује тек онда када  пружимо исту!