Љубиње, 21.9.2023. године

Хуманост никад не престаје бити примарна и она је саставни дио свих нас. То нам показује и прича која долази из Љубиња. Дана 21.9.2023. године у Љубињу је спроведена акција „Друштва добровољних давалаца крви Љубиње“.  Добра организација у оквиру друштва свакако је утицала на ову акцију и на тај начин донијела изванредне резултате.

Уз огромне напоре и сјајну реализацију акције „Друштво добровољних давалаца крви Љубиње“ је успјело обезбједити 97. доза крви, а укупни број пријављених  је ишао чак на 114. Након обављеног љекарског прегледала утрврђено је да њих 97. може даровати ову важну капљицу живота. Оно што свакако охрабрује и даје вјетар у леђа јесте чињеница да је осам људи први пут учествовало у овоме гесту хуманости и даровало крв. То је оно што је у циљу нашег друштва да што више људи спозна колико је важна ова акција и због чега је потребно да ширимо причу о хуманости. Све то не бисмо могли реализовати да није било нашег Дома здравља Љубиње, као и „Трансфузиолошких служби Требиње и Невесиње“. Послије успјешно проведене акције организован је ручак у хотелу Љубиње, али и пријем код начелника општине Љубиње. Не  смијемо никако заборавити на оне који су увијек ту да подрже, помогну и учествују у борби за нечији живот. „Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске“ свакодневно учествује и одазива се свакој акцији на коју нас позову, управо због тога да бисмо показали, да све може урадити само ако имамо добру и снажну вољу.

Није случајност да је ова акција спроведена баш на Малу Госпојину али и славу нашег града. То показује колико је снаге у нама и да никада не требамо заборавити оне којима је истински потребна рука спаса. Наше наизглед „мало“ дјеловање, може некоме спасити живот и бити нови благослов у животу. Ми ћемо и даље утицати на све наше суграђане али и шире да дођу и буду истински добротвори хуманости. То је једина акција у којој нема мјеста себичности.

Fot.1.Ljubinje.jpg Fot.2.Ljubinje.jpg Fot.3.Ljubinje.jpg

Fot.4.Ljubinje.jpg Fot.5.Ljubinje.jpg