Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У Лакташима је данас организована акција добровољног давања крви у којој је прикупљено 85 доза драгоцјене течности.

Акцију је организовало Друштво добровољних даваоца крви Лакташи. Била је то последња акција за ову годину, која је захваљујући броју даваоца који су се одазвали позиву, протекла врло успјешно.

Овој акцији одазвало се 130 даваоца, од којих је 24 враћено на љекарском прегледу, а њих 19 због ниског хемоглобина није могло дати крв. Двије особе нажалост нису успјеле да се правовремено одазову акцији.

Акција је одржана у сарадњи са Савезом добровољних даваоца крви Републике Српске, Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске и Српском православном црквом епархија бањалучка, парохија у Лакташима.

Предсједник Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, Божица Малинић, рекла је да су задовољни резултатима акције, те да са радошћу очекују да се повећа број нових чланова, поготово младих људи.
Предсједник Савеза добровољних даваоца крви Републике Српске Миро Анђелић рекао је да је упркос епидемији вируса корона, акција у Лакташима успјела, и да је свака прикупљена доза крви дргоцјена.

Лакташани су показали да је заиста “лако бити човјек”, кад изнад свега поставимо људскост и хуманост.

prilog RTRS, početak priloga u 30. minuti snimka
 Снимак видео прилога РТРС, почетак у 30. минути.

davaoci laktasi 2022 2

davaoci laktasi 2022 3

davaoci laktasi 2022 4

davaoci laktasi 2022 5

 

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube