Вишеград је прогласио Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ за организацију од општег значаја за ову локалну заједницу цијенећи значај добровољног давалаштва крви, изјавио је начелник општине Младен Ђуревић.

Он је данас примио је представнике друштава добровољних давалаца крви из Србије, Црне Горе и Републике Српске, који су данас учествовали у акцији добровољног даривања крви.

Ђуревић је акцију организовану поводом Мале Госпојине, славе општине Вишеград, са више од стотину давалаца, оцијенио као једну од најуспјешнијих до сада.

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић рекао је да је овај сусрет показатељ блиских веза не само општина него и Србије и Републике Српске.

Замјеник градоначелника града Чачка Владан Милић, који је и учесник акције, рекао је да је ово потврда братских веза, као и да ће увијек радо долазити у општину Вишеград.

Ово је 17. пут да Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ организује акцију поводом Мале Госпојине крсне славе општине Вишеград.

Извор: СРНА