Поводом обиљежавања Свјетског дана добровољних давалаца крви предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић је угостио делегације добровољних давалаца крви Републике Српске и Бањалуке.

Како је рекао, за њега је ово била изузетна част, те додао да је њихов хумани допринос друштву немјерљив.

"Била ми је изузетна част угостити делегације добровољних давалаца крви Републике Српске и Бање Луке. Њихов хумани допринос друштву је немјерљив јер ови људи својим несебичним давањем стварају јаку мрежу хуманости стога свакако заслужују већу пажњу Града", поручио је Илић.

У данашњем разговору усагласили смо се о заједничкој иницијативи према градској администрацији да се ово Удружење третира као удружење хуманитарног карактера, те да се у наредном периоду обезбиједе већа финансијска средства за исто. Поред финансијских средстава овом Удружењу, потребно је под посебним условима, додјелити просторије за рад које су у власништву Града, казао је предсједник Скупштине града Бањалука.

Поред представника добровољних давалаца крви Републике Српске и Бање Луке, пријему су присуствовали и представници Црвеног крста Звечан са Косова и Метохије.

ИЗВОР: АТВ